Dacia va inlocui Logan in cativa ani

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 15:30
2065 citiri
Dacia va inlocui Logan in cativa ani

Dacia va lansa, in cativa ani, o noua gama de automobile, care va inlocui Logan si va fi superioara din punct de vedere calitativ si ca performante, a declarat, marti, vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe.

"Toata lumea vorbeste de Logan. Frumos, dar Logan are o viata scurta. Dacia este perena, Logan este schimbabil. Urmeaza ceva dupa Logan, caruia i se va termina viata probabil in cativa ani. O alta familie. Aici sta forta constructorului", a afirmat Stroe, la lansarea cartii "Renault si Dacia de 10 ani impreuna", precizeaza Mediafax.

Acesta a spus ca noua gama se va incadra in plaja de pret a Logan.

"Dupa gama Logan, o alta familie de autovehicule va fi lansata de catre Dacia si asta se va intampla destul de repede. Vor fi automobile pe aceeasi nisa, insa se vor face pasi importanti in ceea ce priveste calitatea si performantele. Denumirea va fi diferita de cea a actualei game, iar Logan va mai ramane in productie", a declarat Constantin Stroe.

Stroe a mai spus ca daca Dacia va "pacali" luna noiembrie, productia estimata de 300.000 de automobile va fi atinsa.

"Pentru septembrie si octombrie avem comenzi, si daca vom pacali luna noiembrie, in sensul ca se vor comanda masini si vom avea productia de 1.340 unitati pe zi, atunci vom atinge estimarile. Oricum, capacitatea noastra de productie este de 400.000 de unitati pe an" a precizat vicepresedintele Consiliului de Administratie al Dacia.

In ceea ce priveste viitorul model Dacia, SUV-ul preconizat a fi lansat in 2010, acesta are deja linia de asamblare pregatita, oficialul Dacia refuzand sa precizeze la cat s-a ridicat investitia pentru aceasta linie de asamblare.

Acesta a precizat doar ca investitia adepasit-o pe cea a lui Sandero Stepway, care s-a cifrat la un milion de euro.

Dacia va produce, in 2009, aproximativ 300.000 de vehicule la uzina de la Pitesti, a declarat la inceputul lunii iulie directorul general al Automobile Dacia si director general al grupului Renault, Francois Fourmont, la aniversarea a 10 ani de la preluarea producatorului roman de automobile de catre Grupul Renault.

Compania Automobile Dacia este detinuta, din 1999, de grupul auto francez Renault.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#autovehicule, #dacia, #logan, #renault , #stiri Dacia