Dacia Sandero Stepway - lansare oficiala in Romania

Miercuri, 17 Iunie 2009, ora 15:42
8851 citiri
Dacia Sandero Stepway - lansare oficiala in Romania

Versiune Stepway a modelului Sandero a fost lansata oficial in Romania si poate fi comandata in toata reteaua Dacia din Romania incepand din data de 23 iunie 2009. Stepway este disponibil in doua variante de motorizare, pe benzina, 1.6 MPI 90 CP, la un pret de 9 200 euro, respectiv, pe motorina, 1.5 dCi 70 CP, la un pret de 10 400 euro. Preturile includ TVA.

Stepway este al saselea model din gama Logan si este prezentat in Romania la aproximativ o luna de la prezentarea la salonul auto de la Barcelona. Investitia in linia de productie este de circa 2,5 milioane de euro, din care 1, 5 milioane pentru studii de productie si design si 1 milion de euro pentru echipamente si productie. Noul model va fi fabricat la fabrica Dacia de la Mioveni.

Oficialii companiei au precizat ca modelul Stepway va intra in programul de innoire a parcului auto national "Rabla", urmand sa beneficieze de programul Dacia Avantaj, astfel incat se va dubla prima de casare de 3.800 lei si se va oferi o garantie de patru ani. In cazul in care nu este achizitionat prin programul Rabla, Sandero Stepway are o garantie de trei ani sau 100.000 de kilometri.

Sandero Stepway joaca tare

Design seducator, spirit de aventura, protectie si confort. "Sandero Stepway este o noua versiune cu trasaturi dinamice si spirit de aventura", asa a caracterizat  noul model seful de produs Dacia, Daniel Sasarean.

Afisand un design robust, Dacia Sandero Stepway se adreseaza cu precadere clientilor tineri, aflati in cautarea unui vehicul accesibil ca pret si cu personalitate puternica.

Elementele specifice noului vehicul Dacia sunt garda la sol inaltata, barele de protectie cu ornamente cromate, barele de pavilion longitudinale si ornamentul cromat al esapamentului. Modelul Sandero Stepway este disponibil in trei culori metalizate sunt disponibile in serie: Gris Platine, Gris Comète si Rosu de Foc.

La interior, tapiteria neagra, cusaturile albe si diferitele elemente de culoare gri, cum sunt fatada consolei centrale, conturul aeratoarelor, ornamentul din centrul volanului si manerele interioare creeaza o atmosfera eleganta si dinamica in acelasi timp. Inscriptia „Stepway” este prezenta pe portierele si pragurile fata, in timp ce un stripping decorativ este disponibil, ca accesoriu, pentru aripile din spate.

Echipamentele de siguranta prezente pe Dacia Sandero Stepway includ sistemul ABS Bosch 8.1 cu repartitor electronic de franare (EBV), asistenta la franarea de urgenta (AFU) si doua airbag-uri, pentru sofer si pentru pasagerul din dreapta.

O oferta artactiva

Pozitia la volan, usor ridicata, permite o buna manevrare a vehiculului. Cele doua versiuni de motorizare – benzina 1.6 litri 90 CP si diesel dCi 70 CP - si-au confirmat deja potentialul pe alte vehicule din gama.

Consumul afisat in ciclu mixt este de 7,6l/100 km (pentru versiunea pe benzina) si, respectiv, de 5,3l/100 km (pentru versiunea diesel). In cazul acestei ultime versiuni, emisiile de CO2 nu depasesc 140g/km, astfel incat Dacia Sandero Stepway dCi afiseaza semnatura Dacia eco².

Dacia Sandero Stepway a fost lansata simultan, la Salonul Auto de la Barcelona si la Atelierul Renault de la Paris, la inceputul lunii mai.

Articol de Gabriela Garjoaba

Foto: Auto.ro

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#dacia, #sandero, #stepway , #stiri Dacia