Dacia ofera un model Logan la pretul de 5.460 euro fara TVA, pentru amatorii de raliuri

Miercuri, 17 Ianuarie 2007, ora 04:08
1468 citiri

Compania Dacia ofera o versiune Logan la un pret special, de 5.460 euro (fara TVA), pentru amatorii de raliuri care vor participa la competitia Cupa Dacia Joe, in cadrul Campionatului de Raliuri al Romaniei 2007.

Masina este echipata cu motor pe benzina, de 1,6 litri si opt supape, si poate fi achizitionata cu 1.000 de euro sub pretul automobilului de serie, potrivit lui George Grigorescu, multiplu campion national de raliuri si proprietarul companiei Mach 1 Motorsport, organizatoarea Cupei Dacia Joe, sub patronajul companiei Dacia.

Aceasta versiune Logan nu are unele dotari de interior, insa poate fi echipata pentru competitii automobilistice cu kit-ul special (set de piese si accesorii) Renault Sport Technologies.

Bugetul pentru participarea la intregul sezon competitional al Cupei Dacia Joe, care va debuta in martie la Brasov si cuprinde 10 etape in opt orase, este estimat la 17.900 euro, pentru toate echipamentele noi, cu exceptia cheltuielilor de cazare, masa si asistenta.

Organizatorii mizeaza pe 15-20 concurenti la Cupa Dacia Joe, pana acum manifestandu-si interesul circa 27-28 de persoane, a afirmat marti, intr-o conferinta de presa, reprezentantul companiei Mach 1, George Grigorescu.

Marele premiu va fi de 10.000 de euro, iar competitia este integrata in Campionatul de Raliuri al Romaniei 2007 organizat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv (F.R.A.S). Automobilele utilizate in cadrul cupei sunt Dacia Logan 1.6 MPI, echipate exclusiv cu kit-uri de competitie dezvoltate de catre Renault Sport Technologies.

Grigorescu a subliniat ca automobilele participante la Cupa Dacia Joe sunt concepute sa fie accesibile unui numar cat mai mare de pasionati, datorita pretului de vanzare si a costului de exploatare situate la cel mai mic nivel posibil. Totodata, pe langa posibilitatea de a lupta intr-o competitie cu sanse egale, concurentii vor avea ca miza si premiile in bani oferite la fiecare etapa, iar la final de sezon, marele premiu. Pe langa clasamentul general, va fi stabilit clasamentul debutantilor, precum si un clasament al ,,sperantelor,, pentru persoanele sub 27 de ani.

La rindul sau, directorul general al companiei Dacia, Francois Fourmont, a apreciat ca, in aceste conditii, Cupa Dacia Joe va fi o rampa de lansare pentru tinerele talente ale sportului auto romanesc.

Partenerii confirmati ai competitiei Cupa Dacia Joe sunt Nestle Romania si Michelin Romania.

Kit-ul de competitie cu care vor fi echipate masinile Dacia Logan cuprinde printre altele scaune speciale, pedalier special, suport picioare pentru pilot si copilot, centuri de siguranta Logan Cup, panou portiere, suspensii speciale, folie geamuri, suport motor, scut de protectie.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)