Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dacia nu va produce vehicule hibrid

Dacia nu va produce vehicule hibrid

Automobile Dacia nu are in strategia sa productia de autovehicule hibrid, intrucat infrastructura nationala si interesele in domeniul petrolului nu vor permite prea curand dezvoltarea unei piete de profil, a declarat, joi, vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe, informeaza Mediafax.

"Sunt sceptic in ceea ce priveste viitorul vehiculelor hibrid si electrice in Romania, in primul rand avand in vedere ca pentru introducerea pe piata a unor astfel de vehicule este nevoie de o infrastructura de alimentare cel putin dubla fata de cea clasica, cu carburant", a afirmat Stroe, prezent la evenimentul aniversar - 30 ani de la infiintarea producatorului de acumulatori Rombat.

De asemenea, el a spus ca interesele in domeniul petrolului nu vor permite dezvoltarea unei piete de profil in viitorul apropiat.

Totodata, reprezentantul Dacia a mentionat ca eforturile autoritatilor in ceea ce priveste implementarea de programe de stimulare pentru achizitia de vehicule hibrid si electrice sunt limitate.

Stroe a precizat ca cel putin pana in 2015 Dacia are pusa la punct o strategie de productie foarte buna.

Referitor la Rombat, Stroe a aratat ca producatorul va furniza baterii si pentru celelalte uzine Renault unde sunt produse masini din gama Dacia.

"Rombat va furniza si pentru celelalte uzine Renault unde sunt produse masini din gama Dacia. Din 2012, de exemplu, uzina bistriteana va fi furnizor si pentru uzina Renault din Rusia. Rombat furnizeaza zilnic 1.500 de baterii catre Dacia", a mai spus Stroe.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1510 ori