Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dacia Logan mai ieftina daca este adusa din Ungaria

Dacia Logan mai ieftina daca este adusa din Ungaria
Cetatenii din nordul tarii incep sa cumpere autoturisme Dacia Logan din Ungaria datorita faptului ca sunt mai ieftine decat la noi in tara.Desi autovehicolul isi pierde garantia odata cu inmatricularea lui in tara, "afacerea" este rentabila pentru ca nu se platesc taxe vamale si se returneaza TVA-ul de 19% din pretul autoturismului.
Cel mai ieftin tip de Logan, care la noi in tara poate fi achizitionat cu circa 6.200 euro, poate fi achizitionat din tara vecina, Ungaria, cu 1.360.000 de forinti, echivalentul a circa 5.100 euro. Prin urmare, castigul "la bucata" este de minimum 1.000 euro.

Pe de alta parte, pentru produsele de provenienta romaneasca, cum este cazul pentru Logan, nu se percep taxe vamale. Potrivit Noului Cod Vamal, orice produs fabricat in Romania si achizitionat dintr-o tara care este membra a Uniunii Europene este scutit de taxe vamale.

De asemenea, potrivit Codului fiscal si Codului vamal, la iesirea produsului respectiv din spatiul UE, cumparatorului i se returneaza taxa pe valoarea adaugata.

Daca la cel mai ieftin tip de Logan, economia este de minimum 1.000 euro, la tipurile mai sofisticate, care in Romania sunt vandute cu peste 8.000 euro, economia pe care o face un cumparator care l-a achizitionat din tara vecina este mult mai mare.

AMOS News - Agentie independenta de presa

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei

Ti-a placut acest articol?
Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 790 ori