Dacia, lider la cresterea vanzarilor de autoturisme in UE

Joi, 17 Aprilie 2014, ora 13:09
1564 citiri
Dacia, lider la cresterea vanzarilor de autoturisme in UE

Inmatricularile de autoturisme noi in Europa au inregistrat, in luna martie 2014, cea de-a saptea luna de crestere consecutiv, iar marca Dacia a avut cel mai ridicat ritm de crestere anuala (53,5%), a anuntat marti Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/, transmite Reuters.

Un numar de 1,449 autoturisme au fost inmatriculate luna trecuta in Uniunea Europeana, in crestere cu 10,6% comparativ cu luna martie a anului trecut. In primele trei luni ale acestui an vanzarile au crescut cu 8,4% pana la 3,246 milioane autoturisme.

"Toate marile piete au contribuit pozitiv la cresterea generala a pietei auto din UE", a informat joi ACEA. Pentru luna martie, in frunte se afla Marea Britanie (cu o crestere de 17,7%) si Spania (10%), urmate de Franta (8,5%), Germania (5,4%) si Italia (5,0%).

De asemenea, pe primul trimestru toate marile piete au inregistrat cresteri variind de la 2,9% in Franta, 5,6% in Germania si pana la 11,8% in Spania si 13,7% in Marea Britanie.

Piata auto din Romania a inregistrat o crestere de 47,7% in luna martie cand au fost inmatriculate 4.577 autoturisme si un avans de 18,8% in primul trimestru pana la 13.345 de unitati.

In randul producatorilor auto marca Dacia a avut cea mai mare crestere procentuala a vanzarilor atat in luna martie cat si pe primul trimestru. U numar de 35.625 autoturisme Dacia au fost vandute in UE in luna martie 2014, in crestere cu 53,5% comparativ cu luna martie 2013. De asemenea, in primul trimestru vanzarile Dacia au crescut cu 42,7% in ritm anual pana la 90.560 de autoturisme.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#vanzari autoturisme UE, #vanzari dacia, #producator auto Dacia , #stiri Dacia