Dacia City: pret maxim 5 000 euro

Luni, 03 Mai 2010, ora 17:50
3989 citiri
Dacia City: pret maxim 5 000 euro

Dacia pregateste lansarea unui model auto din clasa mica, cu patru locuri, numit Dacia City, pretul urmand sa nu depaseasca 5.000 de euro, potrivit publicatiei germane AutoBild, citata de Newsin.

"Ne gandim la un model de 3,5-3,6 metri lungime", a declarat pentru publicatia germana Vincent Carre, global marketing director pentru marca Dacia in cadrul grupului Renault. Dacia-Mini va avea patru locuri si patru usi, urmand sa preia elemente de le modelele Logan si platforma de la a doua generatie a Renault Clio.

Partea din fata a masinii va semana cu cea a Sandero, potrivit Auto Build. Pretul redus al noului model se datoreaza designului. Romanii de la Dacia sunt maestri in a refolosi componente pentru noi modele auto, noteaza publicatia germana.

Pentru Duster, 57% din piese au fost utilizate si pentru modele anterioare. "Dacia nu este doar un brand, este o filosofie (...) Are obiectivul de a obtine pe cat posibil costuri mici in fiecare etapa", a afirmat Carre.

Astfel, motorizarea Dacia City nu va fi una revolutionara, urmand sa foloseasca motorul pe benzina de 1,2 litri al Renault Twingo.

Totodata, ar putea fi dezvoltata si o varianta pe motorina, se mai spune in materialul publicat de Auto Bild.

Directorul delegat pentru operatiuni al grupului Renault, Patrick Pelata, declara la inceputul lunii martie ca gama Dacia ar putea ajunge la zece modele, iar procesul de devoltarea urmatoarei masini a inceput deja.

Pelata nu a exclus productia unui model de clasa mica.

"Noile modele vor avea un design exterior mai modern decat generatiile anterioare si vor fi concepute pentru industrializare in peste zece fabrici", a firmat reprezentantul Renault. Dacia a lansat pe piata la mijlocul lunii aprilie modelul Duster, primul SUV al constructorului. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#auto, #city, #dacia, #model, #pret , #stiri Dacia