Dacia, Chevrolet si Volkswagen, primele 3 dupa avansul cotei de piata

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 23:29
1446 citiri
Dacia, Chevrolet si Volkswagen, primele 3 dupa avansul cotei de piata

Dacia, Chevrolet, Volkswagen, Ford si Opel sunt marcile de autoturisme care au inregistrat in acest an cele mai importante cresteri ale cotei de piata, in timp ce Hyundai, Fiat, Peugeot si Toyota si-au redus prezenta in vanzarile auto, relateaza Mediafax.

Cea mai importanta "miscare" in piata dupa primele noua luni a avut-o Dacia, care avansat cu 3,2 puncte procentuale, ajungand la 33% din totalul vanzarilor, reiese din datele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.

Marca romaneasca este urmata in topul constructorilor care au castigat cota de piata de Chevrolet si Volkswagen, care au urcat cu 1,7 si 1 puncte procentuale, la 4,6%, respectiv 8,3% din vanzari.

Cresteri mai moderate au inregistrat Ford, de 0,9 puncte, la 7,6%, Opel, de la 4,5% la 5,3%, si Skoda, de la 6,8% la 7,5%.

La polul opus, Hyundai a pierdut in acest an 3,6 puncte din cota de piata pe care o detinea in 2009, marca sud-coreeana ajungand sa reprezinte 4,7% din vanzarile auto locale.

O scadere importanta a inregistrat si Fiat, care a coborat de la 3,8% la 2,3% din totalul pietei.

Pozitii inferioare anului trecut ocupa si Peugeot si Toyota.

Marca franceza a scazut de la 3% la 2,5%, in timp ce cota de piata a constructorului nipon s-a redus cu 0,3 puncte, la 2,4%.

Vanzarile de autoturisme au scazut in primele noua luni ale acestui an cu 32%, la 78.152 unitati.Vanzarile raportate pentru intregul an 2009 arata o cadere de 52%, la 130.193 unitati. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#chevrolet, #cota, #dacia, #piata , #stiri Dacia