Dacia are portie dubla pentru "Rabla"

Vineri, 24 Aprilie 2009, ora 14:18
3082 citiri
Dacia are portie dubla pentru "Rabla"

Ministerul Mediului a decis alocarea unei cote suplimentare de 1.731 de unitati pentru Dacia, inca din cadrul primei etape a programului Rabla a, datorita cererii foarte mari din partea populatiei, a declarat ministrul de resort, Nicolae Nemirschi.

"Cererea foarte mare pentru Dacia ne-a determinat sa dublam alocarea pentru aceasta marca, inca din aceasta etapa. Astfel, am decis sa redistribuim din cotele care au fost cerute pentru alte marci, dar care nu au fost indeplinite", a explicat Nemirschi.

Loredana Ijeac, managerul Adras, dealer Dacia, a afirmat ca vanzarile merg destul de bine, chiar daca acestea nu se ridica la nivelul inregistrat in perioada similara a anului 2008.

"Noi suntem cei mai mari dealeri Dacia din Bucuresti si ne-am depasit cu 10% planul pe luna martie, evident, cu ajutorul Programului Rabla, dar mai ales prin dublarea primei de casare, de 3.800 lei, de catre Dacia. Am epuizat rapid cota alocata si am solicitat alte locuri de la alti dealeri zonali. Daca vanzarile vor merge in acelasi ritm, vom solicita, la realocarea cotelor din iunie, alte locuri”, a declarat Loredana Ijeac, citata de NewsIn.

Cel mai vandut model este in continuare Logan, urmat de Sandero, pe locul trei in topul preferintelor fiind MCV.

Daca la Dacia, producator care a primit cota cea mai mare, lucrurile merg bine, nu acelasi lucru se poate spune si despre ceilalti jucatori de pe piata auto. De exemplu, Metrotehnica, dealer SEAT, nu si-a epuizat cota de 17 unitati repartizata. “Avem incredere ca pana la data limita, de 20 mai, vom reusi sa acoperim aceasta cota”, a precizat directorul de vanzari, Valentin Donciu.

O situatie dificila traverseaza si dealerii Suzuki, producatorul nipon avand alocata o cota de 1.262 de unitati, dintre care 865 sunt repartizate dealerului bucurestean Radacini Auto Motor. "Am primit doar 20 de cereri pentru masinile Suzuki, iar 15 dintre clientii nostri ne-au spus ca asteapta a doua etapa a programului, auzind ca guvernul va mari prima de casare de la 3.800 la 6.000 lei. Sa vedem daca va fi sau nu asa. Chiar daca nu se va mari prima de casare si ne vor lua cota alocata pentru a o redistribui, noi nu ne vom supara", a declarat directorul de vanzari de la Radacini Auto Motor, Angel Raducanu.

Ministerul Mediului, Nicolae Nemirschi, declara recent ca prima de casare, stabilita la 3.800 lei, in crestere de la 3.000 lei cat a fost in 2008, nu va fi majorata in acest an, insa programul Rabla ar putea fi extins la persoanele juridice, daca va primi acordul Ministerului de Finante.

Kia, constructor care a primit o cota de 216 unitati, a adunat aproximativ 100 de cereri din partea clientilor. "Noi speram ca pana la 20 mai sa acoperim intreaga cota primita, astfel incat sa intram in etapa a doua si sa primim o noua cota", a declarat sales counselor la Kia Romania, Alexandru Preda.

Respectand proportiile, si la Citroen lucrurile se prezinta la fel. De exemplu, dealerul ATS a avut o cota de 39 de unitati si aproape jumatate dintre acestea au fost ocupate. "Credem ca se va atinge cota pana la 20 mai si sa putem intra si noi in cea de-a doua etapa a programului", au spus oficialii companiei.

Producatorii auto Dacia, Renault-Nissan, Hyundai, Opel si Chevrolet au primit cotele cele mai mari, si anume 1.731 de unitati fiecare. Urmatoarele locuri sunt ocupate de Ford si Skoda cu 1.632, respectiv 1.625 unitati fiecare. Foarte aproape se situeaza Volkswagen cu 1.578 unitati, Peugeot cu 1.566, Fiat 1.410 si Suzuki 1.262 masini. SEAT a obtinut 650 de pozitii, Toyota 519, Mazda 366 si Citroen 317. Kia poate vinde prin acest program 216 masini, iar Mitsubishi 156. Cel mai mic numar de masini revine producatorilor Lada si Honda: doua unitati de fiecare.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#dacia, #rabla, #renault, #seat, #suzuki, #unitati , #stiri Dacia