Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dacia angajeaza 500 de persoane si mareste productia

Dacia angajeaza 500 de persoane si mareste productia

Uzina Vehicule Dacia va mari cadenta de fabricatie cu 140 vehicule/zi, de la 1.200 la 1.340, incepand cu data de 15 iunie. Masura vine ca urmare a programelor de relansare a pietelor auto, adoptate de mai multe tari europene, printre care si Romania, si a cererii de automobile Dacia la export.

"Urmare a programelor de relansare a pietelor auto, adoptate de mai multe tari din Europa, printre care si Romania, si a succesului de care se bucura automobilele din gama Dacia la export, Uzina Vehicule Dacia va mari cadenta de fabricatie de la 1.200 vehicule/zi la 1.340 vehicule/zi, incepand cu data de 15 iunie 2009", se arata in comunicatul primit la redactie.

Marirea cadentei va conduce la cresterea cu aproximativ 500 salariati a efectivelor uzinei, potrivit companiei constructoare de autovehicule. Vor fi recrutati salariati cu precadere dintre fostii angajati care au beneficiat de contracte de munca cu durata determinata. Totodata, unui numar de 400 de salariati cu contracte de munca pe durata determinata (CDD) li se va prelungi contractul, se se arata in comunicatul Dacia.

Ministerul Mediului a decis alocarea inca din cadrul primei etape a programului Rabla a unei cote suplimentare de 1.731 de unitati pentru Dacia, datorita cererii foarte mari din partea populatiei, a declarat, joi, ministrul de resort, Nicolae Nemirschi.

"Cererea foarte mare pentru Dacia ne-a determinat sa dublam alocarea pentru aceasta marca, inca din aceasta etapa. Astfel, am decis sa redistribuim din cotele care au fost cerute pentru alte marci, dar care nu au fost indeplinite", a explicat Nemirschi, citat de NewsIn.

La 19 februarie, liderii Sindicatului Automobile Dacia au fost informati de catre administratia companiei ca trebuie sa majoreze cadenta de la 1.085 de masini la 1.200 pe zi,  ca urmare a introducerii unui program de innoire a pietei auto pe piata din Germania.

ca urmare a scaderii pietelor auto de la finalul anului 2008, uzina Dacia si-a intrerupt productia de mai multe ori in ultimele luni, iar angajatii uzinei s-au aflat in somaj tehnic de 5 ori, in perioada octombrie 2008 - februarie 2009.

Dacia a vandut, in 2008, peste 239 de mii de vehicule, in crestere cu 18.470 unitati fata de anul anterior, in timp ce Dacia Logan MCV a fost gama cea mai cautata, potrivit raportului financiar al companiei.

Producatorul auto Dacia a realizat in 2008 o cifra de afaceri de peste 7,64 miliarde lei, mai mare cu 10% fata de anul anterior, cresterea inregistrata fiind datorata in special vanzarilor auto la export, in timp ce vanzarile pe piata interna au scazut.

Gabriela Garjoaba

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2772 ori
Citeste mai multe despreangajati dacia productie