Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dacia a inregistrat a treia mare crestere a vanzarilor pe piata franceza in primele opt luni

Dacia a inregistrat a treia mare crestere a vanzarilor pe piata franceza in primele opt luni


Vanzarile de autoturisme Dacia in Franta au inregistrat o crestere de 7% in primele opt luni ale acestui an, aceasta fiind cea de-a treia crestere procentuala inregistrata de un constructor auto pe piata franceza, arata datele publicate luni de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA), transmite Renault.

Un numar de 60.235 de autoturisme Dacia au fost vandute pe piata franceza in perioada ianuarie-august 2013, fata de 56.280 de unitati in perioada similara a anului trecut.

O crestere procentuala mai mare au inregistrat doar vanzarile de autoturisme Fiat (9,8%) si Lexus (8,3). Cu toate acestea in termeni de unitati vandute, in primele opt luni Fiat a vandut doar 31.570 de autoturisme in Franta iar Lexus doar 1.679 de unitati. In schimb, in luna august 2013 comparativ cu luna august 2012 inmatricularile de autoturisme Dacia au inregistrat o scadere de 5,8% pana la 5.626 de unitati.

In total, potrivit datelor brute, inmatricularile de autoturisme noi in Franta au inregistrat luna trecuta o scadere de 10,9% pana la 85.565 de unitati. Cu exceptia Renault, General Motors si Fiat, toate grupurile auto prezente pe piata franceza au inregistrat o scadere a vanzarilor in luna august.

In timp ce vanzarile PSA, cel mai mare constructor auto francez, au scazut cu 17,3% pana la 23.539 de unitati, vanzarile grupului Renault (inclusiv Dacia) au crescut de 1,7% pana la 21.880 unitati. Dintre companiile auto straine, cele mai mari scaderi s-au inregistrat la Mercedes (37,8%), Volkswagen (24,3%), Ford (19,2%) si Nissan (18,7%).

Un purtator de cuvant de la Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA) a precizat ca luna august este in mod traditional una in care vanzarile de autoturisme sunt la un nivel scazut, urmand sa-si revina in lunile septembrie si octombrie.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit in opt ani un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1302 ori