FOTO Cum arata noua Dacie Duster, ce va fi prezentanta marti la Frankfurt

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 09:36
2957 citiri
FOTO Cum arata noua Dacie Duster, ce va fi prezentanta marti la Frankfurt

Dacia lanseaza marti, la Salonul Auto de la Frankfurt, noua Duster, care promite un exterior mai modern si un interior profund schimbat.

Un adevarat succes comercial, facelift-ul Dacia Duster aduce pentru acelasi pret mai multe echipamente, un motor nou, iar la interior o noua plansa de bord si tapiterii noi.

Duster a reprezentat un adevarat succes comercial pentru Dacia, reusind sa castige peste 400 000 de clienti in cei 3 ani de cariera, iar in 2012, a fost una dintre cele mai bine vandute masini pe piata din Franta.

"Am capitalizat toate acele elemente care i-au sedus inca de la inceput pe clientii nostri, pastrand totodata proportiile initiale ale autovehiculului. Elementele de identitate ale modelului, precum calandrul, au fost modernizate. Am reafirmat detaliile de veritabil 4x4 ale vehiculului, fara a renunta la elementele de utilitate deja cunoscute. Noul Duster isi reafirma caracterul puternic, dar pastreaza genele initiale", afirma David Durand, Director de Design al gamei Dacia.

Un interior innoit substantial si accesorii pentru fiecare

Noua Dacia Duster vine cu un alt interior, modern si confortabil, care reflecta apartenenta clara la universul modelelor 4x4, se arata in comunicatul de presa al companiei.

Plansa de bord, complet redesenata, dispune de o consola centrala incadrata de doua baghete verticale ce accentueaza impresia de robustete.

Modelul propune patru tapiterii noi, printre care una de piele, in functie de nivelul de echipare, iar scaunele cu un design nou ofera un plus de confort pasagerilor, in timp ce spatarul banchetei spate a fost ranforsat.

Nuantele disponibile la interior, mai sobre, intaresc caracterul masculin al noii Dacia Duster si apartenenta sa la universul 4x4.

Pentru a accentua si mai mult aspectul robust si personalitatea Noii Dacia Duster, clientii au la dispozitie doua pachete speciale. Primul dintre acestea, numit pack "Adventure", include protectii laterale si pentru pasajele rotilor, in timp ce al doilea, intitulat pack "Off-road", include un set de praguri laterale si un bull bar.

La interior sunt disponibile noi elemente de protectie, utile in cele mai diverse situatii: o gama de covorase (inclusiv pentru portbagaj), un separator pentru spatiul de bagaje si huse pentru scaune.

In plus, cei care doresc pot comanda noile bare de pavilion transversale, care pot sustine o greutate de pana la 100 kg, precum si o protectie de portbagaj.

De asemenea, noua Dacia Duster dispune de acum de senzori de parcare fata alaturi de o gama deja bogata de accesorii de siguranta: kit anti-incendiu, sistem antifurt, lanturi de zapada si scaun pentru copii.

In ceea ce priveste sistemul multimedia, clientii pot opta pentru Dacia MEDIA NAV, sistemul multimedia complet cu bluetooth si sistem de navigatie incorporat (in functie de versiune) sau Dacia Plug & Radio, un sistem multimedia simplu si eficient care include radio, CD player cu MP3, Bluetooth® si prize USB si Jack.

Nu in ultimul rand, noul model propune multiple echipamente utile, in functie de versiune: regulator/limitator de viteza, asistenta la parcarea cu spatele, inchiderea centralizata a portierelor la plecare si indicator al temperaturii exterioare.

Motorizarea

Noul Duster inaugureaza in gama Dacia motorul pe benzina 1.2 TCe 125 CP. Acest propulsor cu 4 cilindri si injectie directa, dezvolta 90% din cuplul maxim inca de la

1 500 rotatii pe minut.

Noul bloc este nu doar performant, ci si economic in exploatare, avand un cost de utilizare redus: un consum de numai 6,0 l /100km si un lant de distributie cu garantie pe viata, care nu necesita intretinere. Acest motor este cuplat la o cutie de viteze manuala cu 6 trepte.

Motorul 1.6 16v 105 CP este in continuare disponibil atat pentru versiunile 4x2 cat si 4x4 iar, in anumite tari, si in versiunea cu GPL, care asigura un cost de utilizare scazut.

Pentru cei care prefera motorizarile diesel, sunt disponibile doua versiuni: 1.5 dCi 90 CP si 1.5 dCi 110 CP.

Noul Duster ofera functia Eco Mode si indicatorul de schimbare a vitezelor (Gear Shift Indicator / GSI) pentru cei care sunt atenti la consumul de carburant. Soferul poate astfel sa adopte un stil de condus care sa diminueze consumul de carburant.

Odata activat, sistemul adapteaza anumiti parametri de conducere limitand performantele motorului si confortul termic, in proportii acceptabile pentru sofer si pasageri.

Indicatorul de schimbare a vitezelor (Gear Shift Indicator / GSI) semnaleaza, printr-un indicator vizual, turatia optima pentru schimbarea vitezelor, cu efect direct atat asupra consumului cat si a emisiilor de CO2.

Prin combinarea acestor calitati cu un pret atractiv, oficialii Dacia spera sa repete sau chiar sa depaseasca succesul avut pana acum de ultima versiune a modelului Duster.

"Duster este in primul rand o masina cu un design inspirat si apreciat de toata lumea. Peste 400 000 de clienti Dacia conduc azi un Duster, ceea ce este remarcabil intr-un interval de numai 3 ani. Clientii au apreciat masina pentru design-ul sau, pentru calitatile sale 4x4 si pentru pretul sau de neegalat. Cu personalitatea sa si mai afirmata, Noul Duster este pregatit pentru o cariera de succes", a declarat Renaud Pirel, Director de Marketing Gama Entry

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#lansare Dacia Duster, #Dacia Duster salon Frankfurt, #dotari Dacia Duster , #stiri Dacia