Cel mai echipat Sandero: 9.500 de euro

Miercuri, 14 Mai 2008, ora 12:55
1129 citiri
Cel mai echipat Sandero: 9.500 de euro

Varianta de top a modelului hatchback produs de Dacia va costa cel mult 9.500 de euro si va fi scoasa la vanzare intr-o luna si jumatate.

Dacia va incepe comercializarea modelului hatchback Sandero la sfarsitului lunii iunie - inceputul lui iulie, la un pret ce nu va depasi 9.500 de euro pentru cea mai echipata versiune, a declarat ieri directorul general al operatiunilor Dacia si Renault in Romania, François Fourmont.


Automobilul va fi disponibil in patru variante de motorizare, respectiv doua pe benzina si doua diesel. Pretul de baza al modelului se va apropia de cel al Loganului, de circa 6.500 de euro. Fourmont a precizat ca pentru productia Sandero si-au deschis fabrici in Romania 12 furnizori, cinci dintre acestia fiind instalati pe platforma Dacia de la Mioveni.


Lansarea modelului hatckback pe piata din Romania va avea loc la inceputul lui iunie. Sandero a beneficiat de o lansare mondiala, in urma cu doua luni, la Salonul Auto de la Geneva. Dacia Sandero este derivat din automobilul Renault Sandero, comercializat de grupul francez in Brazilia si Argentina.


Restilizari la Logan sedan


Pe de alta parte, varianta restilizata a modelul Logan sedan va fi lansata dupa prezentarea pe piata a hatckback-ului. "Logan Sedan restilizat urmeaza sa fie lansat ulterior lansarii Sandero, iar in saptamanile urmatoare urmeaza sa decidem daca vom lansa versiuni restilizate si pentru celelalte modele din gama Dacia (break, furgon si pick-up - n.r.)", a explicat Fourmont.


Cel mai probabil, va mai exista o varianta restilizata doar pentru modelul break, intrucat in grupul Renault nu se fac de obicei facelifturi pe modelele utilitare, gama in care sunt incadrate furgonul si pick-upul.


INVESTITIE


Masinile Renault si Nissan intra in viteza de la Mioveni


Grupul Renault a inaugurat ieri, pe platforma de la Mioveni, o fabrica de cutii de viteze, productia fiind destinata exclusiv exportului. Cutiile de viteze vor echipa sase modele Renault si sapte autoturisme sub marca Nissan si vor putea fi cuplate la motoare pe benzina de 1,8 litri si 2 litri, precum si pe motoare diesel de 1,5 litri.


Aceasta este prima cutie de viteze comuna a grupului Renault- Nissan, iar intr-o prima faza vor fi produse aici 5.000 de cutii de viteze saptamanal.


"In viitor, cutiile de viteze produse in Romania vor echipa si autoturismele Logan", a declarat François Fourmont, directorul general al operatiunilor Dacia si Renault in Romania. Primele comenzi au fost onorate la sfarsitul lunii aprilie. "Deja mai multe autoturisme Renault Scenic ruleaza in Franta cu cutii de viteze realizate aici", a spus Fourmont. Investitiile in fabrica Renault Mecanique Roumanie se ridica la 224 de milioane de euro, din care circa 24 de milioane de euro (aproape 10% din investitie) reprezinta ajutor de stat din partea guvernului roman. Uzina are in prezent 342 de angajati, iar pana la sfarsitul anului viitor va mai angaja alte 318 persoane.


"Investitia de la Renault Mecanique Roumanie este o dovada a increderii investitorilor francezi. Cu 5-5,5 miliarde euro investit i in total de francezi in Romania, Franta este al treilea investitor ca marime din aceasta tara. Prezenta Renault in Romania insumeaza 25% din investitiile franceze aici", a afirmat ambasadorul Frantei in Romania, Henri Paul, prezent ieri la inaugurarea uzinei.


Investitiile totale ale Renault in Romania vor ajunge, la sfarsitul acestui an, la 1,2 miliarde de euro, dirijate in principal in platforma de productie de la Mioveni, in centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie si in Renault Mecanique Roumanie.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...