Berceni si Militari, cele mai cautate zone de cumparatorii de apartamente din Bucuresti

Joi, 27 August 2009, ora 09:08
1949 citiri
Berceni si Militari, cele mai cautate zone de cumparatorii de apartamente din Bucuresti

Apartamentele cele mai tranzactionate in Bucuresti de la inceputul acestui an se afla in cartierele Berceni sau Militari, au doua camere, o suprafata de cel putin 50 de metri patrati si costa intre 50 si 65.000 de euro.

Apartamentele cu doua camere sunt cele mai tranzactionate, indiferent daca vorbim de anul trecut sau anul acesta. Diferenta o fac clientii, care profita acum si vor sa cumpere un apartament cat mai bine amenajat la un pret foarte bun", a mai spus Chis.

Apartamentele de doua camere, cele mai cautate

Preturile la apartamentele vechi din Capitala au inregistrat un declin de 1% in iunie fata de luna precedenta, dupa scaderi de peste 4-5% in fiecare luna din acest an, potrivit indexului imobiliar al ZF.

„Cele mai multe tranzactii de anul acesta s-au facut pentru apartamentele din cartiere, pentru care preturile erau sub 80.000 de euro. Preturile de pe piata au scazut cu 30- 50% fata de anul trecut, iar tranzactiile s-au facut la un pret mediu de 950 de euro/mp", sustine Cristian Antonescu, directorul general al agentiei imobiliare Imoinvest Consulting & Development.

Zona de nord, cel mai putin tranzactionata

Pentru cei care fac tranzactii cu imobiliare in zona de nord a Bucurestiului, anul 2009 nu a fost deloc bun, desi exista atat cereri, cat si oferte pe piata.

„Exista o abundenta de cereri si de oferte care sunt blocate psihologic: clientii care au vazut ca preturile au tot scazut asteapta sa mai scada, si de aceea nu am avut prea multe vanzari", sustine Vladimir Neriseanu, directorul agentiei imobiliare Cagead Invest. Totusi, in luna iulie au existat vanzari si in aceasta zona, ca urmare a faptului ca preturile au scazut cu pana la 700 de euro pe metru patrat.

Cele mai rentabile investitii, in centru si nord

„Pe primul loc in topul celor mai bune zone de investitii imobiliare pe timp de criza se afla zona centru - nord (de la Piata Victoriei pana la Piata Presei Libere). Indiferent de tipul investitiei in aceasta zona, riscul de piata este foarte redus, deoarece produsul imobiliar bine facut are cautare si se poate usor lichidiza" , spune Alexandru Nitescu, managerul departamentului de investitii al agentiei imobiliare Regatta.

Imobilele situate in zone precum Bulevardul Unirii, Magheru, Regina Elisabeta, Carol sau Dacia, prezinta si el o rentabilitate mare a investitiilor, fiind regiuni in care preturile au scazut mai putin, cu valori intre cuprinse intre 10 si 15%. „A treia zona de interes este zona de centru-vest (Eroilor, Cotroceni, Grozavesti). Un element foarte important il constituie Pasajul Basarab, care va conecta zona cu zona Piata Victoriei", a mai spus Nitescu.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apartamente, #berceni, #militari, #preturi, #scaderi , #stiri Dacia