Basescu: Romania va sprijini proiectele Ford ?i Renault

Vineri, 23 Ianuarie 2009, ora 16:23
2379 citiri
Basescu: Romania va sprijini proiectele Ford ?i Renault

Pre?edintele Traian B?sescu a afirmat c? a abordat subiectul investi?iilor celor dou? companii in Romania la ultima reuniune a Consiliului European ?i i-a avertizat pe participan?i c? statul roman va sprijini ambele proiecte.

Seful statului a facut aceasta afirmatie la intalnirea pe care a avut-o astazi dupa-amiaza cu John Fleming, vicepresedinte al corporatiei Ford si presedinte al diviziei Ford Europa. "Am inteles ca proiectul Ford de la Craiova va continua si dumneavoastra sustineti acest proiect", s-a adresat Basescu lui Fleming, care a confirmat acest lucru.


Presedintele l-a informat pe reprezentantul companiei americane ca statul roman va sustine investitiile din domeniul constructiilor de automobile. "Am ridicat subiectul Ford si Renault la ultima reuniune a Consiliului European si i-am avertizat ca Romania va sustine ambele proiecte", a spus seful statului.


Presedintele Basescu a efectuat, la mijlocul lunii noiembrie 2008, mai multe vizite la uzinele auto pentru a se interesa de evolutia investitiilor. Presedintele a spus, pe 17 noiembrie, la Uzinele Ford, ca in Romania se resimt doar efectele crizei de la nivel mondial, iar statul ar trebui sa ajute firmele sa isi pastreze angajatii.

In aceeasi zi, presedintele a vizitat si uzinele Dacia Pitesti, unde a lansat propunerea, materializata intre timp, de suspendare a taxei auto pentru masinile noi. "Am discutat cu domnii directori un set de masuri pe care noul guvern ar trebui sa il ia pentru a stimula productia la Dacia. Si as mentiona suspendarea temporara a aplicarii taxei de prima inmatriculare pentru masinile noi, continuarea asa-numitului program "Rabla", supravegherea inmatricularii ilegale a autoturismelor "second-hand" si, bineinteles, creditarea furnizorilor pentru uzinele Dacia. Este un set de masuri, sunt convins ca sunt posibil a fi aplicate", a declarat seful statului dupa intalnirea cu conducerea uzinelor Dacia Pitesti, precizand ca "solutiile trebuie sa corespunda standardului nostru de stat membru al Uniunii Europene".

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...