Basescu: ii incurajez pe toti romanii sa cumpere Duster

Joi, 08 Aprilie 2010, ora 14:14
2066 citiri
Basescu: ii incurajez pe toti romanii sa cumpere Duster

Presedintele Traian Basescu, primul posesor de Dacia Duster, a plecat joi cu noul automobil la Bucuresti, nu inainte de a-i indemna pe romani, dar si pe cele doua fiice ale sale sa-si cumpere acest model, scrie NewsIn.

"Sunt mandru sa fiu primul client al Dacia Duster. Nu renunt la Logan pentru ca nu mi s-a parut niciodata de bun gust sa circuli prin centrul Bucurestiului vara cu o masina 4x4. O sa continui sa conduc Loganul si cand o sa merg pe drumuri mai grele, la munte, iarna, pe ploaie, o sa utilizez si Dusterul", a spus seful statului, la Mioveni inainte de a pleca spre Bucuresti la volanul noii sale masini, Dacia Duster.

"Incurajez si fetele, incurajez pe toti romanii sa cumpere Duster. Va sigur ca atunci cand se va face reinnoirea grupului de masini din coloana oficiala o sa cer specialistilor sa faca analiza daca masinile de teren pe care le avem acum pot fi inlocuite cu Duster", a mai precizat presedintele.

Basescu a spus ca prima persoana pe care o va plimba cu noua sa masina este sotia sa, Maria, care a facut de altfel si plata masinii.

"Sotia mea a facut plata ieri. Nu mi-a facut nicio surpriza, contul era pe numele ei si al meu, dar ea a avut timp sa mearga sa faca ordinul de plata", a spus seful statului, precizand ca masina a costat 71.242,24 lei.

El a spus ca a vrut sa achizitioneze aceasta masina ca un "semnal nu numai pentru piata interna dar si pentru piata internationala, un semnal de incredere pentru productia de la Dacia".

"In mod categoric este o masina care merita sa fie cumparata. (...) In cele cateva minute cat am stat in masina am avut senzatia ca sunt intr-o masina de calitate. V-as spune ca succesul Dusterului va fi un succes care nu va face altceva decat sa consolideze reputatia marcii Dacia in Europa si in afara Europei.

Nu in ultimul rand, poate Dusterul este un varf al acestei serii, este al saptelea tip de masina Dacia fabricat si probabil ca va trebui sa ne pregatim pentru o noua serie de masini, iar aici este cheia pentru ca succesul modelului Dacia Logan, Sandero, Duster trebuie consolidat printr-un nou tip de masini", a mai declarat el.

Basescu s-a aratat bucuros ca este printre cei care acum 10 ani au decis sa aduca Renault la Mioveni si a apreciat ca investitia franceza a facut din Romania "cel mai mare centru logistic al grupului Renault-Nissan", incurajand exportul si infiintand multe locuri de munca.

Presedintele a mai spus ca a dorit ca noua sa masina sa fie 4x4 si sa aiba echipare maxima. Intrebat care dintre dotari este mai importanta, Basescu a replicat glumind ca frana este esentiala.

In ce priveste culoarea masinii, rosu de foc, Basescu a spus ca "asta i-a fost inspiratia" atunci cand directorul general de operatiuni Renault, Patrick Pelata, l-a intrebat ce culoare doreste sa fie masina sa.

"Asta mi-a fost inspiratia, cand m-a intrebat ce culoare, stiam culorile pe care le vor face si am vrut una care nu era in linia de fabricatie", a spus Basescu.

Seful statului a glumit cu presa, care l-a intrebat daca stie bancul care circula prin presa germana legat de Duster, potrivit caruia romanii, pentru a nu repara gropile din drumuri, au conceput Dacia Duster.

Basescu a marturisit ca nu stia gluma, dar a apreciat ca gluma nu e rea pana la urma, pentru ca arata soliditatea masinii.

Traian Basescu a fost intrebat daca ii va spune presedintelui Obama, cu care se va vedea joi seara la Praga, ca si-a luat noua Dacia Duster, el raspunzand ca presedintele american "ar trebui sa afle de pe AFP". "Ar trebui sa fie informat", a ras seful statului.

Dupa ce a primit masina si a aratat, mandru, cheile catre presa, Basescu a urcat la volanul Daciei Duster alaturi de Jerome Olive, directorului general al Dacia, si a pornit motorul, inaintand cativa metri in fata si inapoi in spate.

Angajatii uzinei au aplaudat cand presedintele a pornit motorul, iar apoi i-au urat sa o stapaneasca sanatos. Presedintele Basescu a plecat apoi la Bucuresti la volanul noii masini.

Potrivit Dacia, presedintele a optat pentru versiunea de top a modelului Duster, de culoare "rosu de foc". El a platit pentru masina 17.220 euro, cu TVA inclus. Vehiculul beneficiaza de un motor Diesel de 1,5 dCi, 110 cai putere, euro 5, garantie de 3 ani sau 100.000 de km, airbag sofer si pasager, airbag-uri laterale fata, ESP, ASR, tetiere de noua generatie, aer conditionat, geamuri electrice, comanda 4X4 intuitiva, tapiterie de piele, radio CD mp3 cu satelit de comanda pe volan.

Dacia Duster a fost livrata presedintelui direct de pe linia de montaj. Cu ocazia primirii masinii, presedintele a vizitat si departamentul montaj general al Uzinei Vehicule Dacia.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#basescu, #dacia, #duster, #suv , #stiri Dacia