Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aproape 200 de autoturisme Dacia au fost rechemate in service. Ce riscuri au fost identificate

Aproape 200 de autoturisme Dacia au fost rechemate in service. Ce riscuri au fost identificate


Renault Commercial Roumanie SRL a demarat o campanie de rechemare in service a autovehiculelor marca Dacia, modelele Lodgy, Logan II, Sandero II si Dokker, fiind vizate aproape 200 de autoturisme, potrivit anunturilor postate pe pagina de Facebook a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Astfel, modelul Dacia Lodgy este rechemat pentru ca "a fost identificat un risc de absenta a etichetei reglementare care face referire la restrictiile de utilizare a scaunelor de pe randul al doilea". Durata interventiei este de circa 40 de minute. Numarul de vehicule vizate de anunt ar putea ajunge in Romania la 161.

De asemenea, modelele Logan II, Sandero II si Dokker vor fi supuse unui proces de verificare a catalizatorului si inlocuirea acestuia, daca va fi cazul.

"Dacia acorda o deosebita atentie calitatii de fabricatie a produselor sale si, urmarind permanent evolutia autovehiculelor fabricate, a identificat o posibila sudura necorespunzatoare la nivelul catalizatorului de pe vehiculul dumneavoastra. In situatii exceptionale se pot produce scurgeri de gaze de esapament in compartimentul motor", se arata in anunt.

Durata verificarii catalizatorului este de aproximativ 20 de minute, iar alte cinci minute va dura eventuala inlocuire a acestuia.

Numarul de vehicule ce ar putea fi afectate in Romania se ridica la 30.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2155 ori