Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

APIA: piata romaneasca de masini noi va creste in 2011

APIA: piata romaneasca de masini noi va creste in 2011

Piata romaneasca de autoturisme noi va creste la 115.000 in acest an, de la un nivel de 106.328 in 2010, in timp ce vanzarile de masini second-hand vor inregistra un declin, a estimat presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), Ernest Popovici.

Astfel, comparativ cu vanzarile de 106.000 de autoturisme din 2010, avansul vanzarilor de autoturisme noi ar fi de circa 8%.

"Estimam ca vanzarile de autoturisme vor creste la circa 115.000 de autoturisme, chiar daca va fi un an dificil", a mentionat Popovici.

Acesta a precizat ca piata auto din Romania va fi marcata in acest an de situatia economica generala inca dificila, de reticenta finantatorilor de a credita achizitia de masini, precum si de mentinerea nedeductibilitatii TVA pentru inca un an.


Ca efecte pozitive asupra pietei auto in acest an, presedintele APIA a mentionat continuarea programului Rabla si cresterea taxei de poluare.


Pe de alta parte, vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe, estimeaza ca piata de autoturisme noi va creste cu 20% in acest an.


Astfel, vanzarile de masini noi vor ajunge la acelasi nivel cu cele second-hand, mizand mai ales pe masurile luate de Ministerul Mediului, prin majorarea taxei de poluare si extinderea programului Rabla, a mentionat Constantin Cosntantin Stroe, care este si membru al APIA.

Vanzarile de autoturisme au scazut anul trecut cu 18,3% fata de anul anterior, la 106.328 unitati, iar in decembrie au scazut cu 38,5% fata de luna anterioara, la 6.761 de unitati.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1431 ori
Citeste mai multe despreapia masini piata romaneasca