Apartamentele cu doua camere, din ce in ce mai ieftine

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 13:18
6255 citiri
Apartamentele cu doua camere, din ce in ce mai ieftine

In Capitala, pretul mediu cerut pentru un apartament cu doua camere situat in blocurile construite inainte de 1990 a coborat, in aprilie, pentru prima data in ultimele 12 luni, sub pragul de 1.500 euro/mp, ajungand la valoarea de 1.463 euro/mp, se arata intr-o analiza efectuata de www.imobiliare.ro.

Astfel, pretul mediu cerut pentru un apartament cu doua camere de 54 mp din Bucuresti a fost, in ultima zi a lunii aprilie, de 79.000 euro.

In zonele Berceni sau Gorjului, pot fi gasite apartamente cu doua camere, confort doi, chiar si la 43.000 de euro, respectiv 45.000 euro, ofertele fiind garantate de agentiile imobiliare.

Brasov - 1.145 euro/mp pentru un apartament cu doua camere

In lipsa tranzactiilor, valoarea apartamentelor cu doua camere din blocurile vechi din Brasov continua sa se deprecieze. La sfarsitul lunii aprilie, pretul mediu cerut de vanzatori pentru un apartament cu doua camere a coborat pana la 1.145 euro/mp.

Astfel, un apartament cu doua camere cu o suprafata de 55 mp este scos pe piata pentru un pret mediu de 63.000 euro. Cele mai atractive oferte, sub pretul mediu, se gasesc in zonele Tractorul, Florilor, Uzina 2 sau Vlahuta.

Cluj-Napoca - tendinta de scadere continua, dar ritmul incetineste

La sfarsitul lunii aprilie, pretul mediu cerut pe piata pentru un apartament cu doua camere construit inainte de 1990 a ajuns la 1.140 euro/mp. Pentru un apartament cu doua camere de 52 mp, pretul mediu cerut de agentiile imobiliare si proprietari este de 59.265 euro.

Oferte mai avantajoase, sub acest pret, exista in zonele Zorilor sau Manastur.

Constanta - pe fondul lipsei tranzactiilor, preturile la apartamente continua sa scada

In luna aprilie, preturile au inregistrat scaderi si in Constanta. La sfarsitul lunii, pretul mediu cerut pentru un apartament cu doua camere a ajuns la 1.300 euro/mp. Un astfel de apartament cu o suprafata de 50 mp a ajuns sa fie scos la vanzare pentru un pret mediu de 65.000 euro.

Zona Tomis III ramane una dintre cele mai atractive zone din Constanta in ceea ce priveste pretul de vanzare, cu oferte de sub 45.000 euro pentru un apartament din categoria analizata.

Iasi - preturile coboara sub pragul psihologic de 1.000 euro/mp

Evolutia preturilor la apartamente isi continua trendul descendent intr-un ritm accentuat in Iasi, unde, la sfarsitul lunii aprilie, pretul mediu cerut pentru un apartament cu doua camere a coborat sub pragul psihologic de 1.000 euro/mp, pana la 962 euro/mp.

Astfel, in prezent, un apartament cu doua camere de 52 mp este scos la vanzare, in Iasi, pentru un pret mediu de 50.000 euro. Apartamente considerabil mai ieftine pot fi gasite in zonele Podu Ros, Tatarasi, sau Dacia.

Timisoara - pretentiile vanzatorilor scad

In capitala Banatului, preturile la proprietatile rezidentiale au continuat sa scada pe parcursul lunii aprilie, astfel incat, un apartament cu 2 camere a ajuns sa fie ofertat la un pret mediu pe metrul patrat de 1.091 euro. In prezent, pentru un astfel de apartament dinn Timisoara, cu o suprafata de 54 mp, vanzatorii cer in medie 60.000 euro.

In zone precum Girocului, Dacia, Circumvalatiunii sau Tipografilor, exista oferte pentru apartamente cu doua camere confort 1 sub pretul mediu al pietei.

Reluarea creditarii va determina deblocarea pietei rezidentiale?

In ultimul timp a fost vehiculata tot mai des ideea reluarii tranzactiilor pe fondul viitoarei deblocari a creditarii.

"Lipsa de lichiditati a avut un rol important in blocarea pietei rezidentiale. Vorbim insa, in acest moment, si de un blocaj de natura psihologica. Chiar daca nevoia de a avea o locuinta continua sa se manifeste, potentialii clienti sunt mult mai precauti cand vine vorba de valoarea investitiei pe care trebuie sa o acopere dintr-un imprumut luat pe o perioada indelungata de la o institutie financiara.

Chiar pe fondul reluarii creditelor si indiferent cat de mult ar scadea preturile, piata rezidentiala se va debloca treptat", sustine Adrian Erimescu, directorul general www.imobiliare.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apartament, #camere, #doua, #estate, #ieftinire, #real, #vanzator , #stiri Dacia