Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Acasa la Dacia

Acasa la Dacia

Directiei de comunicare a companiei Dacia ne-a invitat sa facem o “vizita de lucru” la uzina de la Mioveni. A fost o experienta inedita pentru ca uzina Dacia este, la ora actuala, cel mai important exportator de produse autohtone. Un alt aspect ce mi-a atras atentia este sistemul original de productie, unic in grupul Renault Nissan, unde robotii nu au inlocuit oamenii. Acest lucru imi intareste ideea ca Dacia produce automobile handmade, bine realizate si cu preturi imbatabile.

DOJO este un concept japonez imprumutat in management din artele martiale, care face trimitere la spatiul de antrenament al tinerilor care erau pregatiti pentru diferite stiluri de lupta. La Dacia, spatiile de tip DOJO sunt locuri speciale de instruire mai ales in domeniul Securitatii, dar si al Calitatii si Protectiei Mediului.

Bancurile de testare dinamica, a sistemului de directie la rulare si a sistemului de franare au fost adaugate liniei de asamblare, fiind urmate de camerele cu dusuri unde se testeaza etanseitatea caroseriei. Aici trebuie mentionat ca exista o singura linie de productie cu o lungime de 1100 metri, care merge in continuu. Modelele Dacia sunt produse in rafale de 20 de unitati, ceea ce inseamna ca dupa 20 de Logan-uri, urmeaza 20 de Sandero, si apoi de 20 de MCV-uri etc.
Dupa cum ne preciza ghidul nostru, Diana Stoica, responsabil de comunicare la Uzina Dacia, “astazi Renault considera Dacia ca fiind centrul esential pentru automobile din Europa Centrala si de Est”.
 
Astazi putem afirma fara sa gresim ca multumita lui Dacia, Renault isi pune amprenta serios in piata exploziva a Europei de Est. Pana in 2010, Renault se asteapta sa vanda peste un million de modele Dacia Logan in Europa Centrala si de Est, in Romania, Rusia, Republica Ceha, Slovacia, Croatia, Polonia, Bulgaria, Ungaria si Slovenia.

In partea a doua a acestui material va vom face cunostinta cu organizarea interna a ansamblului de la Mioveni, trecand in revista Uzina de Vehicule, Uzina Mecanica si Directia Logistica.


Un articol de Gabriela Garjoaba


Foto: Auto.roTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2603 ori
Citeste mai multe despredacia mioveni renault