"10% din piesele Dacia si Renault din Romania erau contrafacute"

Luni, 15 Februarie 2010, ora 14:16
1449 citiri
"10% din piesele Dacia si Renault din Romania erau contrafacute"

Aproximativ 10% din piesele Dacia si Renault de pe piata din Romania au fost depistate ca fiind contrafacute, in urma controalelor efectuate anul trecut, a declarat, luni, directorul de calitate si servicii al Dacia-Renault, Jean Francois Martin, citat de NewsIn.

El a mentionat ca nu poate face o estimare cu privire la piesele auto contrafacute existente deja pe piata, datele referindu-se doar la capturile facute. "Pe piata din Romania, cele mai multe piese auto de schimb contrafacute sunt la elementele de caroserie, la sistemele de franare si de directie", a spus Martin.

El a adaugat ca fenomenul contrafacerii pieselor auto reprezinta un pericol pentru siguranta soferilor si pietonilor, din cauza ca piesele contrafacute se comporta diferit fata de cele originale. Astfel, reprezentantii Dacia-Renault sustin ca, in cazul placutelor de frana contrafacute, la o viteza de 130 km/ora, distanta de franare este cu 30 metri mai mare decat cea a unui vehicul echipat cu placute de frana de origine.

Cat priveste filtrele de ulei contrafacute pentru modelul Logan, acestea au o capacitate de retentie a particulelor de patru ori mai mica fata de cea a filtrelor originale, ducand la scurtarea perioadei de viata a motorului. Tarile din care au fost identificate cele mai multe piese auto contrafacute au fost China, Turcia si tarile din afara Uniunii Europene.

Produsele contrafacute sau piratate reprezinta 2% din intregul comert international, reprezentand o cifra de afaceri de 250 miliarde dolari in 2009, potrivit unui studiu realizat de Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OCDE). 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#contrafacute, #dacia, #piese, #renault , #stiri Dacia