1 milion de motoare K7, produse la Uzina Mecanica Dacia

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 10:44
1618 citiri
1 milion de motoare K7, produse la Uzina Mecanica Dacia

La Uzina Mecanica Dacia a fost fabricat motorul pe benzina de tip K7 cu numarul 1.000.000. Acest motor a intrat in productie curenta la Dacia in anul 2004, an in care s-au realizat 29.000 de unitati. In anul 2008 s-au produs 243.000 de motoare, iar in primul semestru din 2009 au iesit de pe linia de asamblare 131.000 de propulsoare.

Motoarele K7 echipeaza vehiculele din gama Logan si Sandero fabricate la Dacia si in uzinele Renault din Rusia, Maroc, Columbia, Africa de Sud, India, dar si vehiculele Renault Kangoo asamblate la Maubeuge in Franta.

Linia de asamblaj motoare de la Uzina Mecanica Dacia este flexibila, ea permitand asamblarea a trei tipuri de propulsoare - 1.4 MPI, 1.6 MPI si 1.9 dCI pentru Renault Kangoo. Capacitatea sa de productie este de 1.630 de motoare pe zi.
 
Anterior acestui record, Uzina Mecanica Dacia a aniversat trecerea altor doua praguri de fabricatie: doua milioane de transmisii si un milion de chiulase.

Primele transmisii pentru Logan au fost produse la Dacia in luna mai 2004, dupa transferul liniilor de uzinaj si asamblaj de la Societe Nouvelle des Transmissions Le Mans (Franta). Piesele sunt montate pe vehiculele din gama Logan si Sandero fabricate la Dacia si in uzinele Renault din Rusia, Maroc, Columbia, India, Brazilia si Africa de Sud.

 Productia de chiulase la Dacia a demarat in ianuarie 2006, iar chiulasele uzinate aici sunt livrate liniei de asamblaj motoare din Uzina Mecanica Dacia si uzinelor Renault din Turcia si Brazilia.

Gabriela Garjoaba

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#dacia, #logan, #motor, #sandero , #stiri Dacia