Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dacia a exportat peste 2 milioane de autovehicule prin Centrul Logistic din Mioveni

Dacia a exportat peste 2 milioane de autovehicule prin Centrul Logistic din Mioveni


Dacia, cel mai mare exportator din Romania, livreaza pe plan extern peste 90% din productia de masini, expediind in strainatate din 2005 pana in prezent peste 2 milioane de autovehicule prin Centrul Logistic din Mioveni, a anuntat miercuri compania.

Activitatile Uzinelor Dacia si ale platformei logistice de la Mioveni au generat anul trecut 7,7% din exporturile Romaniei.

Uzina de Vehicule Dacia produce masini finite, dar si piese pentru alte uzine ale grupului Renault. La nivelul anului trecut, 93% din productia uzinei a fost exportata.

Unitatea asigura productia modelelor din gama Dacia - Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway si Duster, dar si Renault Symbol (cu o cota de 16% in prezent), avand peste 8.500 de salariati. Cadenta zilnica a uzinei este de 1.390 unitati.

Centrul logistic ILN din Mioveni a fost deschis in 2005 si a necesitat investitii de peste 20 milioane euro in intervalul 2005-2012.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1569 ori