Descopera un vin bun, weekendul acesta

Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 00:00
4048 citiri
Descopera un vin bun, weekendul acesta

Daca te afli in cautarea unui vin bun pe care sa il savurezi de Sarbatori sau, mai degraba, vrei sa oferi cadou o sticla de lux partenerului tau de afaceri, trebuie sa mergi weekendul acesta la Targul Good Wine.

Aici, descoperirea vinului preferat poate fi o provocare interesanta si complicata in acelasi timp, tinand cont de faptul ca vor fi prezentate mai mult de 1.000 de sortimente de vin, unele chiar in premiera.

Mai mult, specialistii sunt dispusi sa iti ofere informatii suplimentare. Unul dintre cei mai renumiti somelieri ai lumii, Dominique Laporte, va fi acolo, gata sa te lamureasca.

In plus, marii producatori autohtoni sau straini te vor ispiti sa le incerci cele mai reusite soiuri, iar maestrii culinari vor incerca sa te cucereasca, prezentand preparate delicioase. Cu alte cuvinte, va trebui sa accepti invitatia si sa descoperi combinatia incitanta de arome, gusturi si texturi care te asteapta la targ.

Ai putea tine cont de sfaturile somelierilor si sa alegi, pentru masa de sarbatori, una dintre sticlele de vin lansate in premiera, la Targ. Ai putea opta pentru Francusa de anul acesta, prezentata de Cotnari, ideala cu preparate din carne de porc, asezonate cu sosuri grele.

Ai mai putea incerca noua imagine a spumantelor Margaritar Alb si Margaritar roze ale companiei Jidvei. Cel alb se potriveste perfect cu peste, daca vrei o masa mai usoara, in timp ce sticla de Margaritar roze o poti servi cu incredere la aperitive sau la bunatati mai grele, cum ar fi, de exemplu, ficatul gras, asa cum te sfatuiesc specialistii.

Tot ei iti recomanda si ce vinuri sa alegi, atunci cand faci un cadou de afaceri. Sticlele foarte scumpe ar putea lasa o impresie gresita, sustine sommelierul Sergiu Nedelea, care te sfatuieste sa nu incerci sa impresionezi cu sticle exagerat de scumpe.

O sticla de Wild Rock Pinot Noir 2008, care costa aproximativ 80 de lei, ori una de Pinot Noir Dog Point, care costa in jur de 200 de lei, ambele din Noua Zeelanda, sunt doar cateva sugestii de bauturi care pot fi acordate partenerilor de afaceri.

Toate vinurile expuse fac parte din colectiile unor producatori atat romani, cat si straini. Vei gasi cele mai bune vinuri din tari europene precum Franta, Italia sau Spania, dar si din tari ca Argentina, Chile, Africa de Sud, Liban si Noua Zeelanda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vin bun, #vin mancare, #vin alb, #vin rosu, #targ vin Bucuresti , #Vinuri