Ai auzit de sticla care pastreaza vinul proaspat pentru 30 de zile?

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 00:00
4495 citiri
Ai auzit de sticla care pastreaza vinul proaspat pentru 30 de zile?
Foto: Indiegogo

Vinul incepe sa se degradeze inca din momentul in care sticla in care este imbuteliat a fost desfacuta. Solutia pentru a pastra cat mai mult vinul intr-o stare perfecta pare sa fie Kuvee, sticla inteligenta creata de un start-up american.

In spatele recipientului care ascunde tehnologie de ultima ora stau cativa ani de cercetare si o investitie de 6 milioane de dolari, dezvaluie Bloomberg. Nimic nu este insa prea scump cand este vorba de conservarea vinurilor bune!

Piata mondiala a vinului este evaluata la 300 de miliarde de dolari, iar Kuvee isi va gasi cu siguranta un loc de cinste in calitate de gadget smart al colectionarilor si pasionatilor.

Sticla inteligenta arata ca un recipient ceva mai butucanos ca forma, dar ascunde la interior tehnologie de ultima ora, cum ar fi o conexiune wi-fi care ii permite sa transmita pe un afisaj exterior informatii despre cantitatea vinului, soiul acestuia, ba chiar iti permite si sa comanzi online inca o sticla din licoarea ta preferata.

Kuvee va fi lansata pe 4 aprilie la un pret de 199 de dolari si reprezinta o senzatie pana si pentru producatorii si comerciantii de vinuri.

"In primul rand, tehnologia digitala ii va lasa pe clienti sa voteze vinurile preferate, sa le dea calificative si sa comande direct daca sunt multumiti", explica Marco DiGiulio, un viticultor californian.

Sticla Kuvee se bazeaza pe un sistem cu valve care nu permite aerului sa patrunda in recipient, pastrand astfel nobletea vinului din interior.

Pe piata americana, Kuvee se va gasi in magazine cu un catalog de 48 de licori nobile pe care le poate analiza si recunoaste si cu ai caror producatori poate intra direct in contact pentru a comanda inca o sticla din vinul tau preferat.

Testele efectuate de degustatorii de vinuri au demonstrate ca o sticla Kuvee poate pastra vinul nealterat pana la 30 de zile. Ori, aceasta pare o perioada indeajuns de lunga pentru a savura pe indelete o sticla din vinul tau preferat.

#sticla smart vin, #vinuri nobile, #pastrarea vinului, #Kuvee sticla smart , #Vinuri