De ce sunt vinurile de Bordeaux cele mai cautate din lume

Luni, 30 Iulie 2012, ora 19:12
6074 citiri
De ce sunt vinurile de Bordeaux cele mai cautate din lume

Vinurile Bordeaux, simboluri ale luxului, sunt foarte apreciate de consumatori, dovada fiind faptul ca producatorul a avut anul trecut vanzari la export de 1,97 miliarde de euro.

Vinurile Bordeaux au cea mai mare cautare pe pietele din China si in tarile din Europa. Exporturile in China au totalizat 682 milioane de euro in 2011, ceea ce reprezinta 34% din totalul tranzactiilor de anul trecut.

In 2011, exporturile de vinuri Bordeaux din Europa au crescut cu 155, ajungand la 672 milioane de euro. Cele mai multe exporturi s-au facut catre Marea Britanie, Germania si Belgia.

Vanzarile locale de vinuri Bodeaux in 2011 au crescut cu 2%, atingand valoarea de 923 milioane de euro.

Business Insider a intocmit un top al celor mai cunoscute vinuri Bordeaux de lux.

Chateau Leoville Poyferre

O sticla de Chateau Leoville Poyferre costa 60 de dolari si provine din comuna St-Jullen din Bordeaux. Acest vin este un amestec de Cabernet Sauvignon, Merlot si Petit Verdot.

Aromele de prune si alte fructe negre dau acestui vin o savoare deosebita, iar gustul lui este de acid tanic.Se recomanda servirea acestui vin cu midii, patrunjel si usturoi.

Chateau Grand-Puy-Lacoste

O sticla din acest vin costa 70 de dolari si este produs in Pauillac, o alta comuna din Bordeaux. Degustatorii remarca un miros de pamant. Aroma acestuia este de pamant, iar gustul este de sol afumat si fructe uscate.

Se recomanda ca Chateau Grand-Puy-Lacoste sa fie servit alaturi de tarta de masline cu ceapa rosie caramelizata.

Chateau d'Issan Margaux

Vinul Chateau d'Issan Margaux costa 70 de dolari, fiind un amestec intre Cabernet Sauvignon si Merlot. Are o aroma de mure si minerale de plumb. In gust se simte acidul tanic, alaturi de oo tenta de minerale si o urma de coacaze negre.

Se recomanda servirea acestui vin alaturi de friptra si salata de vegetale, impreuna cu sos din crema de mustar.

Chateau Lascombes

Chateau Lascombes costa 70 de dolari si este un amestec intre Cabernet Sauvignon, Merlot si Petit Verdot. Acest vin este preparat in Margaux si are arome de coaja de copac si flori, fructe de padure rosii. Gustul este cel de fructe de padure, iar la final ramane usor astringent.

Se recomanda servirea lui cu nuci de pin si cuscus cu aroma de sofran.

Chateau Giscours

O sticla de Chateau Giscouts costa 75 de dolari, fiind un amestec intre Cabernet Sauvignon si Merlot. Chateau Giscours este produs in comuna Margauc din Bordeaux si reprezinta o combinatie delicioasa de arome, de la lemn dulce si pana la trufe negre.

Specialistii in vinuri recomanda servirea lui cu sunca de Dijon si perle din ceapa fripte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vinuri de Bordeaux, #tipuri vinuri Bordeaux, #preturi vinuri Bordeaux, #prezentare vinuri Bordeaux , #Vinuri frantuzesti