Cinci metode ca sa te pui pe picioare dupa concediu

Marti, 10 Iulie 2007, ora 10:26
1770 citiri

Durerile de cap, anxietatea, lipsa concentrarii si senzatia de oboseala dupa concediu arata ca organismul tau are probleme de adaptare la ritmul alert de la serviciu.

Nu te duce la birou a doua zi dupa ce te-ai intors din calatorie, ci dupa o perioada de acomodare de cateva zile. Specialistii te sfatuiesc ce sa faci ca sa iti revii intr-un timp cat mai scurt dupa concediu.

Culca-te mai devreme. Creeaza-ti o perioada de readaptare intre concediu si serviciu, te sfatuiesc specialistii de la Universitatea Granada, citati de ziarul britanic "The Guardian".

In aceste zile, renunta sa mai lenevesti ore intregi la piscina. In plus, expertii iti mai recomanda sa te duci mai devreme la culcare, tocmai pentru a-ti invata organismul cu programul strict de somn ce va urma.

Imparte-ti vacanta in etape.
Vacantele scurte, impartite in mai multe etape de-a lungul intregii veri iti vor da impresia ca ai fost plecat de la serviciu mai mult timp.

"Aceasta metoda functioneaza mai bine la persoanele care obisnuiesc sa plece in fiecare weekend. Daca vezi ca acest obicei te binedispune, atunci poti alege acest stil de a-ti petrece vacanta", spune psihologul George Gojgar.

Iesi seara la terasa.
Nu te intoarce imediat dupa vacanta la programul tau de lucru obisnuit.

"La intoarcere, integreaza in programul zilnic o serie de activitati pe care le faceai si in concediu. Daca ieseai in fiecare seara la terasa, continua si in prima saptamana. Daca faceai sport, fa acelasi lucru si in aceasta perioada", iti recomanda Bogdana Bursuc, psiholog. Mai mult, exercitiile produc endorfina (hormonul fericirii), in timp ce lumina soarelui iti imbunatateste starea.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=313177>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>