Specialistii britanici atrag atentia asupra consumului de suc de fructe

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 15:50
1398 citiri
Specialistii britanici atrag atentia asupra consumului de suc de fructe

Oamenii au tendinta sa creada ca este sanatos sa consume suc de fructe. Specialistii britanici in sanatate atrag insa atentia asupra pericolului pe care il reprezinta sucurile de fructe vandute in magazine, subliniind ca sunt atat de indulcite incat nu mai pot fi considerate ca facand parte din faimoasele "cinci portii de fructe si legume pe zi".

Potrivit profesorului Susan Jebb de la Oxford, citata de 7sur7.be, anumite marci de suc de portocale contin tot atata zahar cat Coca-Cola si ar trebui sa fie impozitate in functie de efectele potential dezastruoase asupra sanatatii consumatorilor.

Un suc de fructe din comert contine o mare cantitate de zahar natural, iar oamenii beau in cantitati mari, convinsi ca le face bine. "Sucul de fructe nu este acelasi lucru cu un fruct", spune expertul mentionat. O doza mica de suc de fructe contine, de exemplu, doua lingurite de zahar si chiar mai mult, iar un pahar mare, cinci. O portocala intreaga are doua lingurite, dar are si multe fibre. Fructele sunt si hranitoare, reducand tentatia de a manca altceva.

Prin urmare, intre un suc si un fruct, este recomandabil sa se aleaga intotdeauna fructul, incheie 7sur7.be.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#consum fructe sanatate, #zahar suc de fructe , #Stiri Culinar