O noua alerta alimentara: Lapte cu substante periculoase, retras de la vanzare

Joi, 07 Martie 2013, ora 15:54
2483 citiri
O noua alerta alimentara: Lapte cu substante periculoase, retras de la vanzare

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca o cantitate de lapte care contine aflatoxina, cu efect cancerigen, importata din Ungaria, si o alta aflata la un procesator din Romania au fost retrase de pe piata.

"Au inceput controalele in Romania. Pe masura ce facem aceste controale descoperim noi si noi lucruri. Sunt cateva situatii de alerta, ultima vizeaza zona de lapte. S-a identificat lapte care este importat din Ungaria care contine aflatoxina. S-a identificat si un procesator din Romania cu lapte cu aflatoxina", a spus Constantin, citat de Mediafax.

Ministrul a mentionat ca nu exista niciun pericol, pentru ca laptele contaminat, o cantitate de 13.000 de litri, a fost retrasa de pe piata. Totusi, Constantin recunoaste ca aflatoxina are un efect cancerigen si ca din aceasta cauza a fost declansata o alerta.

Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara (FNSIA), Dragos Frumosu, a subliniat ca Romania importa 25% din laptele necesar productiei, in timp ce producatorii romani sunt nevoiti sa il dea de mancare la porci.

"Importam circa 25% din laptele necesar pentru productie, in timp ce procesatorii romani au lapte suficient si sunt nevoiti sa il arunce la canal sau sa il dea mancare la porci. Se prefera laptele din import pentru ca este mai ieftin. Nu stiu din ce motive, dar este posibil sa fie cu lapte praf, sa aiba alte proprietati, dar despre aceasta situatie de contaminare cu aflatoxina mi-e greu sa spun mai mult pentru ca nu vreau sa spun o prostie", a subliniat Frumosu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lapte contaminat, #lapte subsanta cancerigena, #lapte retras piata , #Stiri Culinar