Nivelul de trai scade drastic. O simt si bucatarii

Marti, 02 Decembrie 2014, ora 13:34
2562 citiri
Nivelul de trai scade drastic. O simt si bucatarii
Foto: travelettes.net

Majoritatea romanilor care mananca la restaurante au renuntat treptat la meniurile diversificate, care includeau peste, carne de vita sau vanat, si au revenit, ca in anii '90, la carnea de pui si la cartofii prajiti sau piure, potrivit Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Romania.

"Majoritatea clientilor din restaurante, mai ales din statiunile de la munte, s-au intors la carnea de pui si la cartofi. In perioada 2007-2009, oamenii cautau in restaurante mancare din ce in ce mai diversa - peste, vita, vanat sau carne de strut", a declarat agentiei Mediafax Stefan Bercea, presedintele Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Romania si proprietarul restaurantului Cabana Vanatorilor din Predeal.

El a spus ca turistii care vin la munte cauta portii care sa coste 20 de lei, maxim 30 de lei, iar ce trece de aceasta valoare nu mai are cautare.

Totodata, in sezonul rece turistii cauta in restaurante si supe, cele mai cerute fiind cele de pui.

"In 2007-2008 aveam turisti care cereau vinuri din import, de 200 de lei sticla, si am avut si cereri pentru carne de antilopa sau chiar de crocodil. Un meniu festiv, cu bauturi incluse, costa in acei ani 120-140 de lei, iar acum nimeni nu mai cumpara meniu festiv mai scump de 100 de lei", a mai spus Bercea.

#scadere nivel trai, #romani carne pui cartofi prajiti , #Stiri Culinar