Magiunul de Topoloveni se "gateste" pentru elvetieni

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 08:42
2342 citiri
Magiunul de Topoloveni se "gateste" pentru elvetieni

Magiunul de prune Topoloveni ar putea intra pe piata elvetiana, in marile lanturi de magazine cu produse bio si naturiste, magiunul fiind recomandat chiar de ambasadorul Confederatiei Elvetiene la Bucuresti, Jean Hubert Lebet, care a vizitat joi fabrica fabrica de magiun Topoloveni a producatorului roman Sonimpex.

"Noi putem crea cadrul general de colaborare intre cele doua state, insa Camera de Comert si Industrie Romania - Elvetia este cea care sustine activ relatiile comerciale intre cele doua tari. Sper sa vad produsele dumneavoastra pe rafturile magazinelor din Elvetia", a declarat, joi, Jean Hubert Lebet.

La intrarea in fabrica, ambasadorul a fost intampinat de doi caini din rasa elvetiana Saint Bernard care pazeau borcanele cu magiun proaspat iesite de pe linia de productie, aratandu-se incantat de aceasta legatura simbolica intre traditiile din tara sa si cele romanesti.

Ambasadorul i-a sfatuit pe producatorii magiunului de prune sa ia legatura cu lanturile de produse bio si naturiste din Elvetia, care se afla in cautare de produse sanatoase, magiunul putand fi considerat "ciocolata din prune", un dulce natural si sanatos, recomandat consumului inca de la varsta de sase luni.

De asemenea, Jean Hubert Lebet a discutat si cu un grup de copii de la Scoala Gimnaziala de Excelenta Sfanta Mucenita Filoteea, care au venit in vizita la fabrica pentru a vedea cum se face zacusca Topoloveana.

In cel de-al noualea an de existenta, compania a fost certificata pentru piata bio

Potrivit directorului general al Sonimpex, Bibiana Stanciulov, compania a intrat in acest an pe piata bio, obtinand primul certificat de acest fel pentru magiunul de prune, ceea ce ar putea aduce debutul exporturilor de magiun pe piata elvetiana.

"Am intrat in al noualea an de existenta, am intrat in zona bio, obtinand luna aceasta primul certificat de acest fel pentru magiunul de prune, dar am obtinut si un proiect de promovare a produsului in Elvetia. Toate acestea au o mare insemnatate pentru noi (...). Asa cum dupa vizita Principelui Radu am devenit furnizori ai Casei Regale a Romaniei, speram ca dupa vizita Excelentei Sale sa incepem exportul de magiun de prune in Elvetia.

Este ciocolata noastra de prune, singurul produs alimentar care a adus Romania pe harta produselor cu Indicatie Geografica Protejata, apreciat si de renumitul Institut de Gust si Calitate de la Bruxelles- ITQI, cu doua stele Michelin din trei posibile', a declarat, joi, Bibiana Stanciulov, producatorul magiunului de prune Topoloveni.

Evenimentul a fost marcat si de prezenta secretarului de stat in Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, si respectiv a directorul general in MADR, Viorel Morarescu. Oficialii au declarat ca anul acesta vor prezenta magiunul de prune la Ambasada din Japonia, cu ocazia unui eveniment de degustare a produselor traditionale romanesti.

"Romania are doar acest produs recunoscut la nivel european. Acest lucru s-a datorat atat calitatii foarte bune cat si faptului ca doamna Stanciulov este un luptator adevarat. Asa cum Elvetia este imbatabila pe mecanica fina, speram sa devina si Romania imbatabila pe produse agricole. Avem produse de foarte buna calitate si sper ca, in colaborare cu partenerii elvetieni, si aceasta piata sa beneficieze de produsele Bibianei Stanciulov", a sustinut Achim Irimescu.

Compania Sonimpex este singurul producator roman din domeniul prelucrarii si conservarii fructelor fara zahar adaugat, fara aditivi si fara agenti de conservare, avand in portofoliu, pe langa Magiunul de prune Topoloveni, si o gama de circa 10 dulceturi fara zahar adaugat si fara conservanti, dar si o zacusca de vinete si o pasta de tomate.

Magiunul de prune Topoloveni detine certificarea de Indicatie Geografica Protejata (IGP) la nivel european din 8 aprilie 2011, aceasta fiind prima distinctie de acest fel primita de un produs romanesc traditional. Magiunul natural de prune Topoloveni este produs dupa o reteta pastrata din anul 1914. Produsul detine si titlul de Furnizor al Casei Majestatii Regale a Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#magiun Topoloveni, #export Elvetia magiun, #magiun prune bio, #produse bio Romania , #Stiri Culinar