Topul celor mai scumpe si mai rafinate sticle de whisky

Marti, 27 Decembrie 2016, ora 00:00
16114 citiri
Topul celor mai scumpe si mai rafinate sticle de whisky
Foto: Whiskey with Ryan

Sfarsitul acesta de an iti da ocazia sa-ti completezi colectia de bauturi rafinate cu sase licori speciale menite sa sporeasca valoarea barului din living, dar si sa uimeasca oaspetii care iti vor calca pragul casei.

Fara a fi imbuteliate in decantoare invelite in aur sau incrustrate cu diamante, bauturile fine de mai jos isi merita pretul numai prin savoarea lor dobandita in timp, dupa cum mentioneaza Bloomberg.

Bowmore 1961

Cu peste o jumatate de secol vechime, single malt-ul Bowmore 1961 se mandreste cu aroma sa suculenta, cu iz floral si savoare asemanatoare fructelor de mango.

Foto: scotchmaltwhisky.co.uk

Licoarea aurie ca mierea merita degustata alaturi de o salata din trufe, piersici si frisca pentru a-i aprecia mai bine aroma si a intelege pe deplin de ce o sticla de Bowmore 1961 ajunge la pretul de 23.889 dolari.

Macallan 65

Un alt veteran imbatranit cu grija in butoaie de cires este whisky-ul Maccaln vechi de 65 de ani. Doar 450 de sticle vor fi puse in vanzare anul acesta, toate fiind comercializate intr-un decantor cu forme superbe conceput de firma de cristaluri Lalique.

Foto: Timeforwhiskey

Pretul unei astfel de comori ajunge la 34.999 dolari, dar valoarea sa poate creste in timp.

Balvenie Fifty

Timp de 50 de ani, whisky-ul Balvenie a stat ascuns in butoaiele de cires pentru a iesi la iveala cu o aroma deosebita, care combina dulceata mierii cu note de vanilie.

Foto: Lost in a supermarket

Fiecare din cele 128 de sticle puse in vanzare poarta o eticheta cu un pret de 26.500 dolari.

Glenfiddich 50

Tot cu o jumatayte de secol de asteptare se poate lauda si licoarea de mai jos. Dupa 50 de ani, whisky-ul Glenfiddich pune in vanzare la nivel global 50 de flacoane din vestita licoare scotiana.

Foto: Glenfiddich.shop

Fiecare sticla este ceruita, numerotata si placata cu argint scotian, iar pentru o astfel de achizitie ar fi bine sa ai la indemana 29.999 dolari.

#bauturi fine, #whiskey vechi, #colectie bauturi, #bauturi scumpe , #Specialitati