Savureaza un whisky exclusivist in cinstea Casei Regale a Marii Britanii

Sambata, 15 August 2015, ora 00:00
2703 citiri
Savureaza un whisky exclusivist in cinstea Casei Regale a Marii Britanii
Foto: Universal Whisky Experience

Royal Salute - The Tribute to Honour este un whisky fin creat de fratii Chivas in 1953, cu ocazia incoronarii reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii. Intre timp, whiskyul dedicat incoronarii regale a devenit atat de scump la vedere incat are un aer legendar.

Un motiv in plus ca sa te bucuri de o legenda a bauturilor rafinate intr-un eveniment exclusivist organizat la Londra pe 14 noiembrie, anunta revista Just Luxe.

In cadrul unui adevarat show construit in jurul celebrului whisky, oaspetii, in numar de 15, vor da un adevarat tur de forta in umbra coroanei britanice, menit a-i face sa nu regrete niciun penny din taxa de 22.000 de lire platita la primirea invitatiei.

Selectia invitatilor va fi facuta de reprezentantii Royal Salute si colectionarul de whisky Mahesh Patel, proprietarul celor doua sticle Royal Salute care vor fi degustate in cadrul unui Ultim Tribut adus dinastiei regale britanice si bauturilor fine.

Valoarea celor doua sticle de whisky este estimata la 480.000 de dolari, fiecare dintre acestea fiind prelucrata si impodobita in bijuterii realizate de Garrard, bijutierul oficial al Casei Regale a Marii Britanii.

Pana a apuca sa degusti din pretioasa bautura te asteapta un program complex care debuteaza inca din dupa amiaza zilei de 13 noiembrie cu ceaiul de five o'clock servit la Claridges, cina si cazare la Hotelul Shangri-La.

A doua zi vei lua pranzul in Turnul Londrei, insotit de Garrard, celebrul bijutier al reginei Elisabeta. Vei primi o invitatie pentru a asista la salutul Garzii Regale adus cu ocazia aniversarii zilei de nastere a Printului Charles al Marii Britanii.

Pe seara incepe adevarata nebunie, la The Little Banqueting House din palatul Hampton Court, dineul fiind supravegheat de sigura persoana in viata care a apucat sa serveasca din bautura si in urma cu 62 de ani: maestrul distiler Colin Scott.

Rezervari inca se mai pot face la adresa de mail mahesh@whiskyconcierge.com, iar suma piperata platita pentru accesul in acest club privat aproape ca nu conteaza.

Este un eveniment care se poate petrce o data in viata unui om, tinand cont ca numarul sticlelor de whisky Royal Salute existente in lumea intreaga este de doar 21.

M.J.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bauturi scumpe, #whisky rar, #degustare whisky Royal Salute, #Casa Regala a Marii Britanii , #Specialitati