De la sufleuri complicate, fripturi elaborioase si prajituri sofisticate, cu umpluturi cremoase, bucatele servite de Revelion necesita intotdeauna mult timp. Daca vrei sa iti impresionezi musafirii, poti alege specialitati culinare recomandate de bucatari de renume, precum Jamie Oliver, Gordon Ramsay sau Nigella Lawson.
Intotdeauna, pe masa de Revelion trebuie sa fie abundenta si sa contina preparate diverse, in asa fel incat sa fie pe gustul tuturor invitatilor, oricat de pretentiosi ar fi. Business24 iti face o serie de recomandari de specialitati culinare preparate de chefi de talie internationala si servite in cele mai luxoase hoteluri si restaurante.
Idei pentru decoratul mesei festive
De Revelion, Jamie Oliver recomanda una dintre cele mai apreciate retete ale sale: puiul copt in crusta de sare, cu cimbrisor, chimen dulce si lime. Puiul pregatit in tigaie, cu sparanghel, pancetta (un sortiment de sunca de porc afumata) si ulei de masline este o alta combinatie pe care ai putea sa o incerci, de Revelion.
Boeuf Bourguignon, reteta inspirata de Julia Child, celebra pentru ca a adus in SUA farmecul si rafinamentul retetelor frantuzesti ramane un preparat clasic si aromat. Pe langa carnea de vita, acest tip de mancare contine ceapa, ciuperci, vin rosu si legume proaspete.
Gordon Ramsay, cel mai bogat bucatar din lume cu un total de 38 de milioane de dolari in 2011, conform Forbes, te imbie cu un desert rapid si nonconformist: banane picante, servite cu inghetata de vanilie.
O alta vedeta cel putin la fel de cunoscuta ca Ramsay, datorita emisiunilor de televiziune, este Nigella Lawson. Ea iti recomanda supa de castane si prajitura Rudolf. Prajitura contine bezele moi, rosii glasate, bucati de ciocolata neagra si migdale.
Daca vrei sa te asiguri ca invitatii tai vor savura gustul preparatelor la maximum, urmareste sfaturile somelierului in ceea ce priveste alegerea vinului potrivit.