Cel mai bun vin a fost desemnat la Bucuresti. Tu cu ce sarbatoresti?

Sambata, 31 Mai 2014, ora 00:00
3752 citiri
Cel mai bun vin a fost desemnat la Bucuresti. Tu cu ce sarbatoresti?
Foto: drinknectar.com

Cauti un vin bun pentru o ocazie speciala? Criticul de vin Catalin Paduraru si echipa sa de la International Wine Contest Bucuresti 2014 tocmai au desemnat cele mai bune vinuri.

"Vinurile romanesti sunt din ce in ce mai bune", declara expertul, inca de la inceputul concursului, pentru Business24.

Drept dovada, locul intai, decorat cu Marea Medalie de Aur, a fost ocupat de "LacertA Cuvee IX", cu soiurile "Cabernet Sauvignon", "Merlot", "Feteasca Neagra" si "Syrah", produs in 2011 de FINE WINE.

La egalitate s-a aflat si vinul Jad, produs in 1986, in Romania de VINCON VRANCEA SA.

Mai departe, au primit Medalia de aur un Sauvinion Blanc cu numele "Liliac The Wine Of Transylvania", produs in 2013 in Romania; o mostra numita "Vignamorello", un Barbera Bonarda produs in 2012 In italia; dar si un Chardonnay numit "Molda", o productie moldoveneasca autentica, din 2011.

Romania a primit cele mai multe medalii de aur in acest concurs, cu vinuri precum Cotnari, Castel Huniade Rose, Caloian, La Cetate, Colocviu la Paris sau Colocviu la Roma.

Si vinurile italienesti au fost apreciate de juriul de la Bucuresti, printre cele premiate cu medalia de aur numarandu-se si Aphrodisium sau Casale del Giglio.

Printre vinurile de Portugalia premiate cu aur la IWCB 2014 se numara si Quinta Da Casa Amarela Reserva sau Quinta Da Lapa Reserva, iar printre cele de Argentina se numara cateva soiuri de Bodegas Salentein - Callia Alta.

De asemenea, un vin numit "Les Domaines Paul Mas-Arrogant Reserve gsm Pays", a reprezentat cu mandrie vinurile frantuzesti in aceasta competitie, castigand si el medalia de aur.

Daca vrei sa afli mai multe detalii sau vrei sa vezi intreaga lista a celor mai bune vinuri la nivel international, poti accesa pagina IWCB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cel mai bun vin, #medalie aur vin, #IWCB 2014 , #Specialitati