Incearca ceva nou! Cursurile de gatit pot fi relaxante

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 00:00
5284 citiri
Incearca ceva nou! Cursurile de gatit pot fi relaxante

Atunci cand iti place ceea ce faci, doresti sa te perfectionezi. Acest lucru este valabil si atunci cand iti face placere sa gatesti mici minunatii culinare cu care iti incanti oaspetii.

Cursurile de gatit nu sunt destinate numai persoanelor care reusesc sa arda orice fel de mancare pe care il incearca, ci si celor care doresc sa afle ceva nou. De altfel, ele se potrivesc si celor care vor sa devina "chefs" in propriile bucatarii, nu doar in cele ale marilor restaurante.

Societe Gourmet

Societe Gourmet este doar una dintre multele scoli de unde poti invata noi secrete. Fie ca tema cursului va fi gatirea fructelor de mare, bucataria asiatica, confectionarea pralinelor sau a dulciurilor de Craciun, suntem siguri ca va veti distra.

Bucatar sef este Daniel Wendorf, care a venit tocmai din Germania si s-a lasat vrajit de "exotismul romanesc".

Un curs dureaza trei ore si costa aproximativ 250 de lei si include un meniu gourmet cu trei feluri, apa, cafea si racoritoare, dar si o brosura cu retetele invatate in cadrul cursului. De altfel, tot ce trebuie sa faci e sa te prezinti, toate ingredientele, ustensilele si sorturile fiind asigurate de scoala.

Violeta's

Violeta's este o alta locatie pe placul celor care doresc sa ia masa intr-un cadru intim si chic. Bucatarii de aici ofera si cursuri de gatit doritorilor. Printre temele abordate in atelierele Violetei se numara realizarea painii de casa si a dulciurilor, ea bazandu-se pe pe retete "ca la bunica acasa".

Atat in restaurant, cat si la cursuri se gateste fara conservanti sau coloranti, semipreparate sau cuburi de concentrat. Pretul unui curs pleaca de la 100 de lei, dar variaza in functie de tematica.

FiorArte

Aici nu se predau doar cursuri de gatit ci se organizeaza si ateliere de ceramica ori pictura. Gatitul este tratat ca o adevarata arta, ceea ce nu este departe de adevar, considerand cate combinatii posibile exista. La fel ca si in alte arte, trebuie sa inveti ce anume se potriveste si ce nu si mai ales cum sa combini ingredientele intr-un mod perfect.

Aici se tin cursuri de sushi, dulciuri sau bucatarie mediteraneana, in functie de solicitarile clientilor. Profesorii-bucatari sunt Silviu si Daniel, cunoscuti pentru demonstratiile de la televizor sub numele "The Flavours 3 Bucatari". Sa nu uitam totusi de bucatarul sef Horia Varlan, care se alatura si el echipei FiorArte.

Scoala Japoneza

Aici nu vei beneficia doar de cursuri de japoneza, ci si de gastronomie specifica acestei tari. Alaturi de bucatari profesionisti, atat romani, cat si japonezi, vei invata sa gatesti faimoasele feluri de mancare specifice zonei.

Astfel, aici se organizeaza cursuri pentru gatirea celebrei supe cu taitei Ramen si pentru realizarea de sushi. Totul se desfasoara in incinta scolii, in apropierea Facultatii de Arhitectura.

Pentru a invata sa gatiti Ramen trebuie sa platiti 35 de lei, in timp ce pentru a afla cum se realizeaza corect o portie de sushi, trebuie sa scoateti din buzunar 45 lei.

THR Group

THR este principalul organizator de cursuri care aduc acreditare profesionista in domeniul turismului si a ospitalitatii din Romania.

Desi de aici puteti pleca si cu o diploma, THR s-a gandit sa organizeze cursuri si pentru amatori. Astfel, cursuri de arta culinara sunt tinute de bucatarul sef Nely Matran in fiecare sambata. Pentru 4-5 ore veti invata secrete materiilor prime si a tehnicilor de lucru, cum sa pregatesti salate si sosuri dupa retete internationale, gustari si antreuri, preparate din carne, dar si dulciuri si deserturi.

Organizat in cinci module, puteti sa participati la toate sau la un singur modul, pentru fiecare trebuind sa scoateti din buzunar cate 40 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cursuri de gatit, #arta culinara, #cursuri de gatit Bucuresti , #Retete