Vrei sa iesi in oras? Mergi la Caru' cu Bere

Sambata, 04 Februarie 2012, ora 00:00
8713 citiri
Vrei sa iesi in oras? Mergi la Caru' cu Bere
Caru\' cu Bere / Sursa foto: nda.ro

Caru' cu Bere este unul dintre cele mai vechi restaurante din Bucuresti, un loc in care turistii raman impresionati de frumusetea uitata a centrului vechi si unde localnicii vin sa deguste preparate delicioase.

La Caru' cu Bere, aflat pe strada Stravopoleos, la numarul 5, poti savura bere facuta dupa o reteta din 1879, poti manca, probabil, cei mai buni carnaciori de pana acum.

Atmosfera de petrecere a Bucurestiului vechi te va cuprinde si vei uita, pentru un moment, in ce an te afli. Aici veneau sa petreaca I. L. Caragiale, Octavian Goga si alti maestrii ai literaturii romanesti si nu numai.

Cand intri, nu stii exact ce anume te impresioneaza mai mult: zumzetul de farfurii si clinchetul de pahare, forfota specifica unui restaurant din strainatate, murmurul de voci sau decorul unic.

Picturile murale, vitralii si balustrade sculptate sau statuia lui Mos Ghita, toate fac din Caru' cu Bere un simbol in sine. Mos Ghita a lucrat zeci de ani la Car, iar silueta sa este sculptata la baza scarilor.

Pe langa berea fabricata dupa o reteta originala secreta, Caru' cu Bere este faimos si pentru cele mai gustoase specialitati culinare. Specialitatea casei au reprezentat-o mult timp crenvurstii cu hrean, din care se consumau zilnic tone intregi.

Frankfurterii, salata de boeuf, ridichea neagra si maslinele oferite gratuit langa bateria de vin au dat multora o placuta dependenta, precizeaza administratorii restaurantului pe site-ul oficial de prezentare.

Meniul la Caru'cu Bere este unul pentru toate gusturile si buzunarele. Aici iti poti lua micul dejun, format din omleta, strudel sau cascaval pane servit cu branza rasa. Fiecare dintre preparate costa 6 lei. Pentru o cafea sau o cana de ceai vei plati 3 lei, iar pentru un cappucino, vei da 4 lei.

Tot la Caru cu Bere poti lua pranzul. Pretul este unul fix, de 22,4 lei si ai de ales intre sase tipuri de meniu. De exemplu, meniul Calfelor este format din ciorba de perisoare, snitel din pui cu garnitura de cartofi cu rozmarin, salata de castraveti si galuste cu prune.

Meniul Mestesugarilor presupune ciorba de pui, ceafa de porc la gratar, cartofi prajiti cu branza, salata de rosii cu castraveti si tarta cu branza la desert.

Daca ajungi la Caru' cu Bere este pacat sa ratezi specialitatile casei: ciolan de porc cu mamaliguta, varza calita, hrean si ardei iute (65 de lei, portie pentru doua persoane) sau Mancarea Boierului, adica iahnie de fasole, servita cu carnati afumati pe gratar (20 de lei portia).

Sursa foto: prinromaniafrancu.com

Alte specialitati pe care merita sa le incerci la Caru'cu Bere sunt dovleceii umpluti cu carne si serviti cu smantana (24 de lei portia), Mancarea Cavalerului, formata din rasol de vita, servit cu legume si hrean (34 de lei portia) sau mancarea traditionala din Bucovina, adica bucati de carne de porc pastrata in untura si prajita, servita cu mamaliguta si varza murata (33 de lei portia).

La Caru' cu Bere mai poti incerca mititei (3,5 lei bucata), preparata din pui, la preturi care variaza intre 16 si 19 lei sau specialitati romanesti. Printre acestea se numara pastrama de berbecut (28 de lei), ficat de porc la gratar (16 lei portia) sau coaste de porc marinate si pregatite la cuptor (35 de lei portia).

Salatele costa 18 lei, garniturile intre 6 si 9 lei. Desertul incepe de la 7 lei, pentru crema de zahar ars cu frunze de menta si ajunge pana la 15 lei, pentru profiterol. Mai poti lua papanasi (12 lei portia), galuste umplute cu prune uscate (10 lei) sau para fiarta in vin rosu cu inghetata de vanilie (11 lei portia).

La Caru' cu Bere exista si meniuri speciale pentru studenti, la pret fix de 11 lei si meniuri pentru pensionari, la pretul de 9,9 lei. Restaurantul este deschis de luni pana joi si duminica intre 8 si 24, in timp ce vinerea si sambata localul are program prelungit, pana la 2 noaptea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Caru cu Bere restaurant, #restaurant bun bucuresti, #meniu Caru cu Bere, #pret Caru cu Bere, #top restaurante bucuresti , #Restaurante