TripAdvisor: Topul celor mai luxoase restaurante din Europa

Sambata, 17 Octombrie 2015, ora 00:00
15381 citiri
TripAdvisor: Topul celor mai luxoase restaurante din Europa
Foto: Martin Berasategui

Cine a spus ca o masa fina poate fi servita doar in marile orase europene? Nimic mai fals! Diversitatea stilistica a bucatariei europene lasa loc de minuni culinare savarsite chiar si in oraselele de provincie din diverse tari europene.

Portalul Trip Advisor tocmai a dat publicitati un top al restaurantelor din Europa, iar o parte dintre acestea se afla in afara marilor orase de pe continent.

Iata cateva dintre restaurantele clasate in topul portalului de calatorii, in urma evaluarilor realizate chiar de gurmanzi:

1. Martin Berastegui; Spania - Lasarte

Lasarte, mica asezare din Tara Bascilor, este un loc pe care nu ar trebui sa il ratezi in cadrul unui itinerariu culinar de-a lungul Europei.

Foto: Martin Berastegui

Restaurantul Martin Berastegui din Lasarte este un loc unde bucataria spaniola, impanata cu accente maritime-mediteraneene prinde arome divine.

Combinatiile de arome te vor fermeca de indata, restaurantul de lux din Lasarte transformand arta culinara intr-o adevarata poezie.

2. Maison Lameloise; Franta - Chagny

Cata veme esti in Burgundia si vrei sa experimentezi un alt fel de a trai, pasii tai ar trebui sa se indrepte direct catre Maison Lameloise din Franta, Chagny.

Foto: Facebook/ Maison Lameloise Relaiset Chateaux's

Situat in Chagny, in inima podgoriilor Burgundiei, conacul ofera calatorului ce trece pragul acestui local un set de servicii de relaxare menite sa te destinda, iar peste toate se adauga gustul delicios al bucatariei franceze pigmentata cu usoare influente zonale.

3. Conacul Belmond; Great Milton (Oxford)

La doar doi pasi de Oxford, conacul Belmond sau Casa celor Patru Anotimpuri, asa cum au denumit-o localnicii, este o gazda perfecta pentru orice calator dispus sa se rasfete cu serviciile de lux oferite de conacul-hotel.

Atmosfera este una de basm, bucataria din restaurantul propriu este de tip frantuzesc, iar cele mai bune sezoane pentru o vizita in regatul culinar de langa Oxford raman primavara si vara, cand gradinile conacului sunt in plina explozie florala.

Foto: Facebook/Belmond Le Manoir aux Quat'Saisons

Nu uita sa comanzi una dintre specialitatile pentru care chef Raymond Blanc este considerat unul dintre maestrii culinari ai Angliei: homar cu sos de piper rosu si nucsoara.

4. Funky Gourmet; Grecia-Atena

Funky Gourmet este o adevara experienta in sine, dincolo de cea oferita de minunile antice ale capitalei Greciei. Localul este dedicat bucatariei elene contemporane, dar chef-ii de la Funky Gourmet fac din fiecare fel de mancare un experiment inedit.

Foto: Facebook/Funky Gourmet

Nu te teme, priceperea lor este indeajuns de mare ca toate felurile servite sa fie absolut delicioase.

5. The Artist; Bucuresti

Ei, da, nu trebuie sa pleci in lumea larga pentru a avea parte de o experienta gastrnomica de neuitat. Restaurantul "The Artist" din Bucuresti este un loc unde bucataria fina contemporana este la ea acasa.

Foto: Facebook/ the Artist Restaurant

Este o experienta rafinata de are te poti bucura oricand si finele preparate ce iti vor fi prezentate sunt insotite de o selectie atenta a vinurilor, astfel incat sa savurezi pe deplin o seara petrecuta la The Artist.

#restaurante de lux Europa, #arta culinara, #excursii Europa , #Restaurante