Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Top cinci restaurante unde cu greu poti rezerva o masa

Top cinci restaurante unde cu greu poti rezerva o masa


Cele mai bune restaurante sunt si cele in care cu greu iti poti rezerva o masa, deoarece numerosi clienti se inghesuie sa cineze aici. Daca planuiesti sa iei masa la vreunul din restaurantele prezentate in continuare, te sfatuim sa te informezi din timp si sa-ti rezervi masa online.

Iata top cinci al restaurantelor unde este cel mai greu sa obtii reverzari, potrivit datelor Eater.com, scrie Luxuo.

1.Restaurantul Noma, Copenhaga
Pe primul loc in topul restaurantelor unde cu greu poti face rezervari se afla restaurantul danez Noma, din Copenhaga, care primeste peste 20.000 de cereri de rezervare pe zi.

Desemnat in 2010 drept cel mai bun restaurant din lume, restaurantul Noma, condus de maestrul bucatar Rene Redzepi, serveste specialitati nordice precum bou muscat sau scoici uscate.

2.Restaurantul Sukiyabashi Jiro, Tokyo

Restaurantul Sukiyabashi Jiro este considerat un templu sfant al sushi-ului, condus de legendarul maestru bucatar Ono Jiro din Tokyo.

Aici specialitatea casei este sushi, iar preparatele de aici includ atat combinatii traditionale, dupa retete de sute de ani cat si inovatii.

3.Restaurantul Next, Chicago

Restaurantul Next a fost deschis in aprilie 2011, sub comanda maestrului bucatar Dave Beran si surprinde prin faptul ca meniul si ambianta sa se schimba de patru ori pe an.

Astfel, norocosii clienti care au reusit sa faca rezervare aici au avut ocazia sa guste din preparatele culinare franceze inventate de Auguste Escoffier, in secolul XX, cand gatea la hotelul Ritz din Paris, iar in prezent, tematica gastronomica a restaurantului este "Turul Thailandei".

Sa faci rezervari aici e destul de greu deoarece restaurantul are doar 62 de locuri si niciun numar de telefon, rezervarile facandu-se online, si vanzandu-se imediat dupa punerea lor in vanzare.

Doua locuri la Next costa circa 130 de dolari in cursul saptamanii, sau minim 220 de dolari in weekend.

4.Tickets, Barcelona
Barcelona - Photos of Tickets, Barcelona
This photo of Tickets is courtesy of TripAdvisor

Restaurantul ofera clientilor sai bucatarie cu specific catalan, insa departe de a oferi preparate traditionale, bucatarul Ferran Adria improvieaza pe baza acestora.

Cele mai apreciate preparate ale restaurantului sunt "jamon de toro" ( sunca de taur), care costa 13 euro, sosul tartar de tomate, la pretul de 8,50 de euro sau ravioli cu branza Payoyo, la pretul de 4 euro.

5.Quintessence, Tokyo

Pe locul cinci in topul restaurantelor unde cu greu gasesti un loc se afla un alt restaurant japonez, din Tokyo, Quintessence, restaurant notat cu trei stele de ghidul Michelin.

Restaurantul aduce cu un butic chic, fiind ascuns pe o strada eleganta si avand o capacitate de doar 25 de locuri, insa preparatele culinare de aici iti taie rasuflarea: nuci macadamia cu ulei de masline sau branzeturi japoneze asezonate cu sare si petale de ceapa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4412 ori