Tehnologii inovative utilizate in bucataria unui restaurant

Luni, 20 Martie 2017, ora 09:48
7958 citiri
Tehnologii inovative utilizate in bucataria unui restaurant

Bucataria este cel mai aglomerat spatiu dintr-un restaurant. Daca intrati intr-o bucatarie profesionala in timpul pranzului sau al cinei veti fi surprins de ritmul de lucru si de diversitatea activitatilor pe care personalul le realizeaza.

Inovatiile tehnologice din domeniul echipamentelor profesionale de bucatarie usureaza munca personalului bucatariei. Aceste inovatii constau in tehnologii noi de gatire, rapiditate in gatire, productivitate ridicata etc.

SDS Group va propune sa incercati urmatoarele inovatii tehnologice:

1. Aquacooker-ul este o masina de gatit multifunctionala care permite si regenerarea alimentelor, inclusiv utilizarea unor tehnici precum sous-vide (o tehnica prin care alimentele sigilate etans intr-o punga sunt gatite la o temperature precisa intr-o baie de apa. Aquacooker-ul poate functiona si ca bain marie. Aquacookmer-ul detine un sistem de umplere automata cu apa a cuvei;

2. Soft Cooker-ul este utilizat la gatirea in vid intr-un recipient umplut cu apa (sous-vide). Aceasta noua tehnologie asigura mentinerea consistentei, aromei si culorii

alimentelor. Alimentele sunt mai suculente si se reduce scaderea in greutate prin gatire;

3. Cuptorul gastronomic air-o-steam Touchline produs de Electrolux Professional ofera posibilitatea de a salva retetele si de a le stoca, pentru ca apoi sa le transferati de la un cuptor la altul cu ajutorul unui USB. Este un cuptor cu ecran touchscreen ce permite selectarea unui program prin atingerea unei pictograme.

Acest cuptor permite gatirea mai multor tipuri de alimente in acelasi timp oferind de fiecare data rezultate impecabile.

Cuptorul air-o-steam Touchline are boiler incorporat pentru un management al aburului de 100% si sonda de produs cu 6 senzori (patent Electrolux Professional) care asigura gatirea uniforma a alimentelor;

4. HSG Panini Grill-ul de la Electrolux Professional se incalzeste rapid, iar gatirea sandwich-ului are loc in mai putin de un minut.

Gatirea rapida a sandwich-urilor are loc datorita combinatiei dintre cele trei moduri de incalzire: microunde, infrarosu si incalzire directa.

HSG Panini Grill-ul are o suprafata antiaderenta si un panou de control electronic. Acest tip de Panini Grill asigura o calitate superioara a sandwich-urilor in materie de gust, pastrarea aromelor alimentelor si a valorilor nutritionale (pastrarea proteinelor si vitaminelor) ;

5. SpeeDelight reprezinta noua generatie de Panini Grill. SpeeDelight este un echipament cu o productivitate si eficienta ridicata, reprezinta o solutie rapida si mai buna fata de variantele anterioare.

SpeeDelight ajuta la realizarea celor mai crocante, sanatoase si delicioase sandwich-uri, precum si la incalzirea unor alimente precum pizza sau produse de panificatie si patisserie.

Placa superioara se ajusteaza automat pentru a aplica presiunea necesara asupra sandwich-ului. Sandwich-urile realizate cu SpeeDelight sunt crocante la exterior si perfect gatite la interior.

Inovatiile aduse tehnologiilor utilizate la prepararea diferitelor feluri de mancare au redus munca personalului bucatariei precum si pierderile cantitative pe care le sufereau alimentele.

Cu ajutorul acestor tehnologii alimentele isi pastreaza aromele, culoarea si valorile nutritionale.

#aparatura profesionala bucatarie, #cuptor profesional , #Restaurante