Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Savoare de lux: S-a deschis Le Vivier, singurul Oyster Bar din Romania

Savoare de lux: S-a deschis Le Vivier, singurul Oyster Bar din Romania


Iti lasa gura apa numai gandindu-te la stridiile savuroase servite in tavernele si restaurantele din Franta? De acum nu va mai trebui sa suspini numarand lunile pana la urmatoarea vacanta, pentru ca in Bucuresti s-a deschis primul Oyster Bar din Romania.

Le Vivier este un restaurant sic, cu 25 de locuri, decorat cu atentie de catre echipa arhitectului Mario Baldini, iar meniul este compus din cel putin 5 tipuri de stridii, homar albastru, branzeturi fine si vinuri frantuzesti atent selectioanate.

Primul Oyster Bar din Romania este plasat in zona Dorobanti, pe strada Putul lui Zamfir si te invita sa descoperi pas cu pas tainele bucatariei maritime, printr-o serie de meniuri de inspiratie franceza concepute de chef Mihai Dornescu.

"Restaurantul ofera in permanenta 5 tipuri de stridii, de la faimoasele Gillardeau, Merveilles de la Manche, Baie de l'enfer, Papillon pana la stridiile Krystale, medaliate cu aur la Paris, in 2015.

Suntem singurul restaurant din Romania care comercializeaza homarul albastru, care ajunge pe masa clientilor in mai putin de 24 de ore de cand a fost pescuit. In meniul restaurantului se regasesc scoicile Saint-Jacques, melci, langusta regala, crabul Spider, crabul de Alaska, creveti si langustine", dezvaluie Andrei Dascalu, managerul rafinatului local.

De altfel, Le Vivier importa fructe de mare de cea mai buna calitate din nordul Frantei, din Bretania si Normandia, de la pescari locali. Toate crustaceele si molustele ajung in restaurant vii, fiind transportate si mai apoi pastrate in bazine cu apa de ocean care respecta temperatura si salinitatea din mediul lor natural.

Adiacent zonei de restaurant, Le Vivier isi intampina oaspetii cu un spatiu comercial din care poti sa-ti alegi diverse delicatese pentru bucataria de acasa.

Magazinul ofera in premiera cinci tipuri de caviar de la celebrii producatori Maison Kaviari din Paris, o selectie de peste afumat, uleiuri, condimente, branzeturi si unt, toate fiind produse artizanale.

Un meniu de doua persoane, compus din antreu, un fel principal si doua bauturi, porneste de la 250-300 lei, iar adaugarea homarului albastru in meniu poate creste nota de plata cu inca 200-350 de lei, in functie de sezon.

Le Vivier pare refugiul culinar perfect pentru o seara stilata in oras, iar sfatul nostru ar fi sa te grabesti sa-i treci pragul cat mai repede, deoarece localul a fost deja premiat de catre Luxury Travel Guide cu titlul de Seafood Restaurant of the Year for Bucharest in cadrul Restaurant & Bar Awards.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 11780 ori