Top 2012: Cele mai bune restaurante din lume

Joi, 03 Mai 2012, ora 20:15
3792 citiri
Top 2012: Cele mai bune restaurante din lume

Pentru ca un restaurant sa intre in topul celor mai bune din lume, experienta trebuie sa fie una rafinata. Si in 2012, restaurantul Noma, din Copenhaga, ocupa primul loc in top.

Iata care sunt restaurantele pe care nu trebuie sa le ratezi in vizitele tale din strainatate, potrivit Luxpresso.

Noma (Copenhaga)

Noma este cunoscut pentru stilul sau inovator si pentru mancarurile cu care te surprinde de fiecare data. Ceea ce atrage este si locatia sa, acesta fiind amenajat intr-un fost depozit din portul orasului Copenhaga

Restaurantul danez are ca bucatar chef un tanar de 32 de ani, Rene Redzepi, care isi delecteaza clientii cu mancaruri specifice tarilor din Nordul Europei. Una din specialitatile care i-au adus faima este "cartoful vintage, cu zer", alaturi de "tocanita de leustean si praz".

Un meniu de 7 feluri de mancare la Noma costa in jur de 120 de euro.

El Celler de Can Roca (Spania)

Primul lucru pe care il vei observa in acest restaurant este pasiunea pentru gatit si ospitalitatea celor trei frati bucatari. Inaugurat in 1986, celebrul restaurant spaniol este o afacere de familie, fiind condus de cei trei frati Roca, care si-au amplasat restaurantul chiar langa localul parintilor lor, care serveau preparate traditionale.

Anul acesta, restaurantul din Girona s-a clasat pe locul al doilea in top. Aici, chiar si mancarea ti se va parea unica. De exemplu, Joan Roca, fratele cel mare care este bucatar - sef iti va aduce masline caramelizate pe o masa din bonsai.

Mugaritz (Spania)

Cei care au vizitat localul spun ca Mugaritz este un loc care va elimina ideile preconcepute ale produselor alimentare. Felurile de mancare sunt concepute pentru a spune o poveste, a produce o emotie. Astfel, fiecare masa servita in Mugaritz devine o experienta magica. Bucatarul Andoni Luiz Aduriz pregateste zilnic doua meniuri diferite, acesta descriindu-se ca fiind un bucatar techno-emotional.

Restaurantul are propria gradina in care cresc ierburi aromatice.

D.O.M (San Paolo, Brazilia)

In incercarea de a promova si a dezvolta bucataria braziliana, bucatarul-sef Alex Atala da savoare mancarurilor prin condimentele folosite.

Daca ajungi vreodata in America de Sud, nu uita sa servesti masa la D.OM, restaurantul care ocupa in 2012 pozitia a treia in top.

Osteria Francescana (Italia)

Bucatarul Massimo Bottura etse unul din putinii care echilibreaza destul de bine traditia cu modernitatea. Potrivit blogului foodiefamily.ro, Massimo Bottura asteapta ca toti clientii sa se aseze la mese si apoi vine personal pentru a lua comanda.

Mare parte din mancarea de la Osteria Francescana este inspirata din cele mai cunoscute piese de arta din istoria omenirii, insa aceasta este doar jumatate din ceea ce veti gasi aici.

Pe locurile urmatoare se afla, in ordine: Per Se (New York), Alinea (Chicago, Illinos), Arzak (San Sebastian, Spania), Dinner by Heston Blumenthal (Londra, Marea Britanie) si Eleven Madison Park (New York).

#top restaurante bune, #top restaurante 2012, #top restaurante lume 2012, #cel mai bun restaurant , #Restaurante lux