E oficial: Japonezii gatesc mai bine decat francezii

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 18:36
1522 citiri
E oficial: Japonezii gatesc mai bine decat francezii
Sursa foto Flickr com, galeria lui Pedor Moura Pinheiro

Numarul restaurantelor japoneze care au castigat stele Michelin a crescut la 32, dupa ce alte trei restaurante din Tokyo au castigat marti prestigioasa distinctie. In comparatie, in Franta exista doar 25 de restaurante premiate cu stele Michelin.

Restaurantul Sushi Yoshitake, din capitala Japoniei, a primit trei stele, in timp ce restaurantul Ryugin a castigat doua stele Michelin. Koan, din Shonan, in provincia Fujisawa s-a alaturat listei restaurantelor premiate, dupa ce a primit, marti, trei stele, scrie Bloomberg.

In total, alte 13 localuri au primit doua stele, marind numarul restaurantelor japoneze cu distinctia Michelin la 57.

Ghidul Michelin a fost extins, anul acesta si a luat in calcul, pentru prima data, si localurile din regiunile Yokosuka, Hayama, Zushi, Fujisawa, Chigasaki, Hiratsuka, Oiso, Odawara and Yugawara.

Ghidul pentru Franta este publicat in februarie, motiv pentru care publicatia amintita recunoaste ca o comparatie intre cele doua tari este prematura.

Criteriile care stau la baza acordarii stelelor Michelin sunt: calitatea produselor, pregatirea felurilor de mancare, aromele, personalitatea bucatarului, asa cum este dezvaluita de felul in care gateste si coerenta prezentata in alcatuirea fiecarui meniu.

Criteriile sunt adaptate pentru fiecare tip de bucatarie, in parte.

Trei stele sunt acordate pentru o bucatarie exceptionala, si sunt acordate doar restaurantelor pentru care merita sa calatoresti in tara in care au fost deschise.

Doua stele sunt oferite restaurantelor cu preparate delicioase, iar o singura stea primesc restaurantele foarte bune, dar care nu merita efortul unei calatorii planificate exclusiv pentru ele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#restaurant lux, #top restaurante, #restaurant michelin , #Restaurante lux