Deliciu sau nebunie? Caviarul cu aur, noua extravaganta culinara

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 00:00
2546 citiri
Deliciu sau nebunie? Caviarul cu aur, noua extravaganta culinara
Foto: Yahoo News

Vita kobe sau trufele sunt doar banale feluri de mancare, pe langa noua extravaganta culinara lansata in Austria. Este vorba de Strottarga Bianco, caviarul care depaseste asteptarile oricui in privinta pretului si a rafinamentului.

Ce-i drept, nu-ti vei putea satisface pofta de Strottarga Bianco dand iama in rafturile unor magazine cu delicatese. Icrele sturionilor albi se comercializeaza numai intr-un cerc inchis, comenzile fiind facute cu mult timp inainte, anunta un reportaj al postului de televiziune CNBC..

Insa, poti face o impresie de gazda desavarsita daca esti unul dintre norocosii care isi permit sa plateasca 100.000 de euro pe un kilogam de icre.

Este drept ca nu vei beneficia doar de icrele deshidratate. Reteta de Gold Strottarga pare sa fi iesit din mainile lui Midas, din moment ce delicatesa este servita abia dupa ce peste icre s-au presarat fulgi de aur de 22 de carate.

"Cu siguranta nu este un produs destinat maselor largi de cumparatori, dar piata cere intotdeauna produse noi si exclusive pe care chef-ii sa le serveasca oaspetilor", sustine Walter Grull, omul aflat in spatele acestei afaceri rafinate.

Cu ce poti servi icrele aurite? Cel mai bine par sa mearga alaturi de paste, risotto sau pe felii de paine prajita.

Caviarul de aur a fost creat de Walter Grull si fiul sau, Patrick, doi piscicultori sin Salzburg.

Acestia sustin ca pentru un singur kilogram de icre Strottaga Bianco au nevoie de 5 kilograme de icre, procesul de deshidratare reducand cantitatea cu 80%.

Familia Grull este prima familie din Austria care a infiintat o firma de sturioni. In toata lumea exista doar 30 de ferme de sturioni. Pentru ca un peste sa ajunga la maturitate are nevoie de 10 ani.

#caviar aur Austria, #extravagante culinare Austria, #icre sturion scumpe , #Restaurante lux