Arta si delicii culinare: Cezanne, restaurantul bucurestean care serveste cultura pe tava

Sambata, 01 Octombrie 2016, ora 00:00
7605 citiri
Arta si delicii culinare: Cezanne, restaurantul bucurestean care serveste cultura pe tava

O seara perfecta, intr-un ambient in care simturile sa-ti rezoneze atat la frumusetea lucrarilor de arta, cat si la savoarea bucatelor preparate de unul dintre chefii renumiti din capitala Romaniei, te asteapta la Cezanne - glamour de la cuisine by Cezar.

Restaurantul este un loc cu incarcatura isorica si artistica, decorul folosindu-se atat de reproducerile tablourile marelui pictor francez, de arta lui Brancusi, reflectata de semineul sculptat de geniul de la Hobita, dar si de istoria cladirii in care fiinteaza localul de lux pentru a crea ambianta perfecta, care iti induce starea necesara de a savura o experienta gastronomica completa.

Situat intr-o casa cu arhitectura neo romaneasca, folosita pe vremuri de regele Carol al II-lea pe post de resedinta conspirativa si cuib al dragostei cu Elena Lupescu, restaurantul ofera o atrmosfera vibranta in care istoria si arta ofera o noua perspectiva asupra meniului lipsit de timiditate al unuia din cei mai apreciati chefi romani, Cezar Munteanu.

Meniul reflecta gastronomia "Chic cuisine", o bucatarie cu o baza frantuzeasca, ce-i confera eleganta, influente italienesti care destind si o nota finala de tip englezesc, tanara si fresh.

"Imi doresc un public care sa inteleaga ceea ce am vrut sa transmit prin meniul pregatit, care se poate bucura de atmosfera interbelica in casa lui Carol al II-lea, unde se spune ca ar fi inceput povestea de dragoste dintre el si Elena Lupescu.

Am transformat acest spatiu intr-un restaurant care vibreaza arta, care inspira si emana eleganta si bun gust, sub toate formele sale.

Despre toate acestea voi vorbi clientilor mei, un public matur caruia vreau sa-i ofer un show complet, din momentul in care paseste in restaurant si pana la plecare. Un show in care arta culinara transcede pana in cele mai mici detalii", explica chef Cezar Munteanu.

Amplasat in Piata Charles de Gaulle, in imediata vecinatate a Parcului Herastrau, restaurantul este dispus pe doua nivele si cuprinde o zona principala, la parter, cu o capacitate de 50 de locuri, si beneficiaza de o terasa cu vedere catre parc.

La etaj ne intampina o atmosfera calda, un spatiu format din patru saloane cu o multipla capacitate de acomodare. Locatia este dotata cu echipamente audio-video pentru a gazdui evenimente de presa, business meetings, lansari de produse sau evenimente corporate.

Meniul este realizat din ingrediente alese cu grija, conceput cu multa creativitate si cunoasterea echilibrului nutritional, astfel incat clientii sa beneficieze de o experienta deplina.

Ce nu ar trebui sa retezi la Cezanne? Aici lucrurile tind sa se complice un pic, dar doar pentru a te face sa revi si cu alte ocazii in restaurant: creme brulee din branza de capra, sparanghel si pere la gratar, carppaccio de vita umplut cu crema de busuioc, budinca de ciuperci, piept de rata glasat cu sirop de agave, polenta si sos de galbiori, deliciu "Arta à la Cezanne" cu caramel.

Si sa nu uitam de cireasa de pe tort: Chilean Seabass cu spuma de migdale sarate, un preparat servit la evenimente speciale.

Experienta este si mai placuta cu cat la plecare vei vedea ca savoarea bucatelor gatite de chef Munteanu nu provoaca senzatii indigeste portofelului tau, pretul mediu al unui meniu fiind de 150 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#restaurant lux Bucuresti, #chef Cezar Munteanu, #experiente gastronomice Bucuresti, #recomandari restaurante Bucuresti, #restaurant Cezanne glamour by Cezar , #Restaurante lux