Berea de 800 de dolari. Ce savureaza bogatii lumii

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 00:00
3986 citiri
Berea de 800 de dolari. Ce savureaza bogatii lumii
Utopias

Cand vine vorba de bautura, ne gandim la bere ca la o alternativa ieftina. In functie de buget, alegem sa ne simtim bine alaturi de un Tuborg, o Stella Artois sau o Leffe. Dar daca v-am spune ca exista un brand de bere pe care il puteti savura doar pentru exorbitanta suma de 800 de dolari pe sticla?

Daca va imaginati ca bogatii ar da cateva sute de dolari doar pe o sticla de vin sau de coniac, va inselati. Exista persoane care nu se dau in laturi de la a cheltui sume astronomice pe cea mai ieftina si mai comuna bautura alcoolica din lume: berea.

Iata cateva dintre cele mai scumpe branduri de bere din lume.

Tutankhamun Ale - 52 dolari/sticla

Unii sustin ca aceasta bere este facuta dupa cea mai veche reteta din lume. Este posibil ca aceasta sa fi fost bautura cu care se racoreau egiptenii dupa o zi grea de munca la constructia Piramidelor. Tutankhamun este fabricata in Cambridge, insa reteta a fost gasita in Templul Reginei Nefertiti, construit in jurul anului 1300 inainte de Hristos.

Berea poarta numele fiului vitreg al acesteia. Daca ne gandim ca bautura aceasta ar merita sa stea intr-un muzeu, ne dam seama ca, de fapt, merita banii.

Utopias - 100 dolari/sticla

Daca aveti vreodata ocazia sa beti o sticla de Utopias, probabil ca nu veti mai putea bea vreo altfel de bere. Niciodata. Unii spun ca gustul acesteia este de... Rai. Dupa aspect, ati putea sa o confundati cu coniacul. Ambalata intr-o sticla placata cu cupru, aceasta bautura se serveste fara acid, la temperatura camerei.

Carlsberg Vintage 3 - 348 dolari/sticla

Carlsberg produce bere din 1847, compania fiind cunoscuta chiar pentru berea cu acelasi nume. In 2008, producatorul a decis sa scoata pe piata Vintage 1. Acum, bautura ajunsa la editia a treia este vanduta pentru 384 de dolari pe sticla. Exista doar 100 de astfel de recipiente, fiecare purtand lucratura unica semnata de artisti renumiti.

"The end of history" de la Brewdog - 765 de dolari/sticla

Aceasta bere extrem de rara este numita dupa cartea filosofului Francis Fukuyama, "The end of history" (Sfarsitul istoriei). Fiecare bere este imbuteliata intr-o veverita sau nevastuica impaiata. Au fost produse doar 11 astfel de beri, bautura avand un continut alcoolic de 50%.

Antarctic Nail Ale - 800 de dolari/sticla

Antarctic Nail Ale are un pret ridicol, insa pentru un motiv destul de bun. Doar o sticla a fost vanduta pana in acest moment, iar fiecare dolar a fost destinat operelor de caritate. Mai exact, daca vreti sa salvati balenele din Oceanul Antarctic, trebuie sa cumparati aceasta bere.

#cei mai bogati, #top bauturi, #bauturi scumpe, #lux , #Puburi