Savureaza un "grand vin" in acest weekend

Sambata, 08 Noiembrie 2014, ora 00:00
2595 citiri
Savureaza un "grand vin" in acest weekend

Un "grand vin" se refera in general la un vin produs intr-o regiune renumita, intr-un an bun de productie, dar nu numai, explica explica Aurel Rotarescu, oenologul Societatii Euro Romana de Vinuri de Exceptie (SERVE).

Un vin devine "grand vin" doar daca indeplineste cateva criterii de baza: sa aiba un potential de invechire de peste 10 ani, sa provina dintr-o parcela clar identificata si care are un istoric de productie, sa fie vinificat separat de alte vinuri (reprezentand un lot unic, in general in cantitati limitate) iar vinul rezultat sa poarte amprenta "terroir-ului", adica a zonei, a parcelei, a climatului, a soiului, si, foarte important, a oenologului.

"In cazul nostru, Ceptura se numara printre cele mai renumite regiuni viticole producatoare de vinuri rosii", explica Aurel Rotarescu, pentru Business24.

Iti recomandam in acest weekend sa degusti Cuvee Guy de POIX, daca esti in cautarea unui "grand vin" de exceptie.

Cu ocazia aniversarii celei de-a 20-a recolte, SERVE, primul producator privat de vinuri din Romania, a lansat Cuvee Guy de Poix, un vin exclusivist creat in onoarea si memoria fondatorului companiei, contele Guy de Poix.

"Aniversarea a 20 de ani este un moment foarte important pentru noi, un moment de bilant in care suntem mandri de tot ceea ce am realizat. SERVE este sinonim cu nobletea, dragostea si respectul pentru vin in general si terroir-ul Dealu Mare in particular. Este firesc sa incununam aceast parcurs printr-un cuvee exceptional produs din soiul preferat al lui Guy - Feteasca Neagra, un soi legat organic de istoria noastra", spunea Mihaela Tyrel de Poix, proprietarul SERVE, intr-o conferinta de presa.

#Cuvee Guy de POIX, #ce este un grand vin, #grand vin Romania, #Ceptura grand vin , #Oenologie