Redescopera savoarea vinurilor romanesti la o degustare cu stele Michelin

Sambata, 24 Octombrie 2015, ora 00:00
2712 citiri
Redescopera savoarea vinurilor romanesti la o degustare cu stele Michelin
Foto: Pixabay

Cateva crame dintre cele mai cunoscute din Romania isi vor prezenta in acest weekend vinurile spre degustare iubitorilor si cunoscatorilor de vin, dar si celor care acum se familiarizeaza cu secretele oenologiei.

Cramele Corcova, Oprisor, Gramma, Licorna, Carastelec (Vinca), Casa de vinuri Cotnari, Domeniul Vladoi, Tarla si distribuitorii Vinexpert, Alma, Tim si Old Team Distribution au raspuns invitatiei de a-ti fi alaturi in localul Dianei 4 din Bucuresti si vor avea cate un stand unde se pot degusta si cumpara la preturi speciale vinuri.

Prestigiosul chef Tobias Fetz, premiat cu o stea Michelin, va concepe preparatele pentru brunch-ul destinat celei de-a doua editii reMIX your WINE / reTASTE your WINE, acestea fiind adaptate exclusiv pentru o asociere perfecta cu prezentarea de vinuri.

Intrarea vizitatorilor este libera, iar evenimentul se va desfasura intre orele 12:00 si 22:00, pe 24-25 octombrie.

Redescopera savoarea vinurilor romanesti

Romania este unul dintre cei cincisprezece producatori de vin la nivel mondial si al saselea producator de vinuri din Europa dupa Franta, Italia, Spania, Germania si Portugalia.

De asemenea, Romania ocupa locul cinci in ierarhia tarilor viticole europene, cu o suprafata totala cultivata cu vita de vie de peste 187.000 hectare.

In ultimii ani cramele din Romania au adus pe piata vinuri exceptionale, iar consumul de vin de calitate a crescut, majoritatea locurilor oferind o lista completa de vinuri servite la pahar.

De ce in Dianei 4?

Casa din Dianei numarul 4 are o istorie complicata, istorie care a lasat urme. Aceasta i-a apartinut in perioada interbelica domnului Eugen Fenster.

In 1950 a fost nationalizata si a functionat in perioada comunista ca locatie a Directiei de Informatii Externe.

Dupa 1990, aceasta a ramas in proprietatea statului, in folosinta institutiei succesoare a DIE. In succesiunea capitalism interbelic-comunism-capitalism postcomunist a aparut Dianei 4.

Casa era deja nelocuita de multi ani si in stare de evidenta degradare. S-a pastrat tot ce se putea pastra din casa veche, secretele si imperfectiunile, si a rezultat un design minimal care naste curiozitate si familiaritate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#degustare vinuri Bucuresti, #degustare vinuri romanesti, #degustare vinuri Dianei 4 , #Oenologie