Talente culinare: Ce gateau Liz Taylor si Michael Jackson

Duminica, 18 Martie 2012, ora 17:35
2984 citiri
Talente culinare: Ce gateau Liz Taylor si Michael Jackson

Filmele sau piesele starurilor din trecut sunt celebre, dar de cele mai multe ori nu se cunosc talentele culinare ale acestora, potrivit unei carti savuroase lansate in SUA, ce readuce in atentia gurmanzilor retete de negrese, placinte cu pui si salate preparate de acesti maestri bucatari amatori.

Fructul unei documentari de 15 ani, in magazinele de antichitati, targuri de vechituri si licitatii organizate de colectionari, volumul "The Dead Celebrity Cookbook" (Cartea de retete ale celebritatilor disparute), publicat recent in SUA, este un "act de dragoste", potrivit autorului Frank DeCaro.

"Am cumparat tot, de la manuale care acompaniau cuptoare cu microunde la pliante cu oferte din magazine din anii '60. Tot ce facea referire la vedete. Vreau sa cred ca sunt cu adevarat retete pe care le faceau", a spus DeCaro.

In paginile acestei carti se afla retete preparate de peste 145 de staruri americane din muzica, cinema, televiziune, de la puiul cu avocado si ciuperci al actritei Liz Taylor la tarta cu cartofi dulci a lui Michael Jackson, mielul la gratar preferat de Frank Sinatra si placinta cu pui a lui Patrick Swayze.

"Odinioara, se cereau mereu retete din partea celebritatilor - facea parte din domeniul relatiilor publice", a explicat autorul, un celebru critic de cinema care a lucrat in televiziune multi ani.

"Retetele vin dintr-o epoca in care nu se stia totul despre viata starurilor", a mai spus acesta. "Aveau un control mai bun asupra imaginii, iar cand alegeau o anumita reteta, aceasta spunea ceva despre ele", a mai spus acesta.

Frank DeCaro a ales doar staruri decedate, pentru ca volumul sau vrea sa ajute la redescoperirea personalitatilor, filmelor, serialelor TV care nu mai sunt atat de cunoscute in prezent.

"Ma enerveaza cand oamenii spun <> sau <>. Daca Lady Gaga il cunoaste pe Liberace, puteti face si voi asta", a spus criticul.

Un alt motiv al lansarii acestei carti este ca starurile de astazi nu mai vorbesc despre obiceiurile lor alimentare, asa cum faceau predecesorii lor.

"Cred ca acest lucru se intampla pentru ca, inainte, oamenii gateau. Sa fii un bucatar bun era un motiv de mandrie si starurile stiau ca isi pot impresiona fanii cu asta", a spus DeCaro.

Emisiunile de gatit - reality show-uri culinare - au aparut din acelasi motiv. "Cand maestrii in arta culinara devin ei insisi vedete, nu mai aveti cu adevarat nevoie sa intrati in bucataria unui actor. Iar ceea ce mananca actorii din <> (serial muzical, n.r.) nu mai intereseaza pe nimeni", a mai spus acesta.

Cititorul poate afla retetele "delicioaselor" briose ale pianistului Liberace, "fabuloaselor" fettucini Alfredo preparate de actrita Ann Miller si a negreselor lui Katharine Hepburn - preferatele autorului.

"Daca organizati o seara Oscar, veti face furori servind aceste negrese. Nu veti gasi altele mai bune", a declarat autorul. "Nu exista prea multe retete preparate de Katharine Hepburn, dar sunt toate excelente", a adaugat el.

Un fel de mancare mai putin recomandabil? "Puiul Boston" al actritei Isabelle Sanford, raspunde fara ezitare DeCaro: "Este un pui cu sos rusesc (maioneza, ketchup si ardei iute), cu dulceata de caise si ceapa. Nu sunt sigur ca aceste ingrediente trebuie neaparat sa fie amestecate si presarate peste un pui".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#talente culinare vedete, #mancare preferata liz taylor, #mancare preferata Michael Jackson , #Mancaruri