Pedeapsa insolita: Jamie Oliver pune ardei iute in mancarea copiilor, daca sunt neascultatori

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 09:39
2608 citiri
Pedeapsa insolita: Jamie Oliver pune ardei iute in mancarea copiilor, daca sunt neascultatori
Foto: Jamie Oliver

Maestrul bucatar Jamie Oliver a inventat o metoda insolita de pedepsire a copiilor sai, adaugand ardei iute in mancarurile lor, atunci cand acestia sunt neascultatori.

Starul britanic, in varsta de 39 de ani, are patru copii cu Jools, sotia sa - Poppy, in varsta de 12 ani, Daisy, in varsta de 11 ani, Petal, in varsta de cinci ani, si Buddy, in varsta de patru ani. Ideea acestei pedepse originale i-a venit atunci cand fiica lui cea mare a fost "nerespectuoasa si insolenta". Astfel, Jamie Oliver a cojit un mar, a pus un sos chili extrem de iute peste fruct si l-a oferit apoi fiicei sale, informeaza contactmusic.com, conform Mediafax.

"Drept pedeapsa, ii fac sa manance ardei iute. Nu mai e la moda sa iti bati copiii, nu e deloc elegant si nu ai voie ca parinte sa faci acest lucru. Daca esti un bucatar celebru, asa cum sunt eu, nu ar fi deloc placut daca informatia ar aparea in presa. Asadar, ai nevoie de metode alternative. Poppy a fost foarte nerespectuoasa si insolenta cu mine si a fortat nota. Pe vremea copilariei mele, as fi fost batut, dar in zilele noastre nu mai ai voie sa faci asta. Dupa cinci minute, a crezut ca eu uitasem, dar nu uitasem. Mi-a cerut un mar. L-am taiat in mai multe bucati pe care le-am frecat cu ardei iute. A fost o tratatie minunata", a dezvaluit Jamie Oliver.

Totusi, celebrul maestru bucatar spune ca sotia lui a fost furioasa cand a aflat despre aceasta metoda de disciplinare a copiilor cuplului: "Poppy a alergat spre mama ei si i-a spus: 'Asta e ardei iute!'. Eu radeam intr-un colt. Jools mi-a spus: 'Sa mai faci asta niciodata!'.

Jamie Oliver a inceput sa gateasca in localul parintilor sai de la opt ani

Maestrul bucatar britanic Jamie Oliver a inceput sa gateasca in localul parintilor sai, The Cricketers, din Clavering, Essex, la varsta de opt ani si foarte repede a facut o pasiune pentru gatit, care nu l-a parasit in perioada instruirii de la restaurantele Neal Street si River Cafe.

In 2002, el a deschis restaurantul Fifteen in Londra si fundatia de caritate asociata, The Fifteen Foundation, care continua sa instruiasca persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucatari-sef. In momentul de fata, mai sunt inca trei restaurante Fifteen in lume, la Cornwall, Amsterdam si Melbourne, de curand Jamie deschizand si un lant de restaurante centrale in Regatul Unit, care se numesc Jamie's Italian.

Restaurantele lui Jamie Oliver s-au inmultit in ultimii ani, pe masura ce renumitul maestru bucatar s-a folosit de celebritatea sa pentru a promova campanii ce militeaza pentru o mai buna alimentatie a elevilor in scoli si pentru angajarea tinerilor in industria alimentara.

Chestiunile ecologice au ocupat un loc proeminent printre interesele sale. Cartea lui de retete culinare de criza, care ii invata pe cititori cum sa evite sa iroseasca alimentele, a fost promovata de campania Love Food Hate Waste, finantata din fonduri guvernamentale, iar restaurantele sale isi afirma cu tarie angajamentul fata de cauza reciclarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#jamie oliver, #pedeapsa copii oliver , #Mancaruri